Este a Napoli a Lille csapatával mérkőzik meg barátságok keretek között. A mérkőzésre Nápolyban a Diego Armando stadionban kerül sor, tehát a Napoli játszik hazai pályán.

Komoly felkészülésen van túl a Lille, december 28-án már bajnoki mérkőzést játszanak a Clermont ellen. Négy felkészülési mérkőzést játszanak, és egyértelműen ez a meccs ígérkezik a főpróbának előtte. Hiszen a Club Brugge ellen nyitottak (1-0), majd jött az Oostende (2-2), a Valladolid (2-0) és a Cambuur (2-0). A VB-n szerepelt Timothy Weah és Jonathan David, de rajtuk kívül mindenki végigcsinálta a felkészülést. Jó formában vannak, a Murciai edzőtáborban is veretlenek maradtak.

A Napoli Törökországban, Belekben edzőtáborozott, ahol játszott felkészülési mérkőzést az Antalyaspor (3-2) és Crystal Palace (3-1) csapatával. Hazatérve vendégül látták a Villarreal csapatát, akivel egy remek mérkőzést játszottak (2-3). Nápolyban Andre Anguissa, Hirving Lozano, Piotr Zielinski, Mathias Olivera és Kim Min-Jae szerepelt a Világbajnokságon, tehát azért több játékos is távol volt. Talán ennek köszönhető, hogy sokkal hektikusabb meccseket játszottak.

Január 4-én kezdenek az Inter ellen, tehát a VB-ről visszatérő játékosok még pihenőt kapnak, hogy ne sérüljenek le. Az biztos, hogy esélyesebbek a hazai pályán játszó nápolyiak, de nem ilyen szorzón. A Lille csapatát nem lehet leírni, hiszen előrébb tartanak a felkészülésben, egy héttel korábban játszanak bajnoki mérkőzést, mint az olaszok.

Ha megnézzük a Villarreal elleni meccset, ott is hasonló felállásban léptek pályára a csapatok. A Sárga tengeralattjáró kupameccsre készült (már tegnap játszott is), tehát előrébb járt a formába hozásban. Ugyanúgy, ahogy a Lille. A Nápoly támadójátéka Oshimennel és a grúz kimondhatatlan nevű Kvaratskheliával félelmetesen erős még Lozano hiányában is, viszont a védelem nagyon hiányos Anguissa, Olivera és Min-Jae nélkül. három sztender kezdő hiányában Spaletti olyan védelmet rajzolt meg, ami nagyon sebezhető. Láttuk, hogy minden felkészülési meccsen megkapták a góljukat!

Szerintem most is láthatunk majd sok gólt, ez a Napoli játékába van kódolva.

Napoli - Lille: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp