Az egész sokáig a BDO berkein belül edződő walesi és az örök top 10-es James Wade összecsapásán a csütörtöki nap slágerére, vagyis a szett overre hozok egy elemzést.

Komoly kis bemelegítő meccset kapott Wiliams kedd este Bialecki ellen, ugyanis a fiatal lengyel elég jó játékra kényszerített a walesit, aki végül döntő szettben tudta behúzni kettejük ütközetét. 91-es átlag és 40% feletti kiszálló azért sok játékos ellen sima győzelmet hozott volna az első körben, de jobban járt ezzel Williams, ugyanis rendesen bedobta magát a tornára és várja következő ellenfelét. A PDC világbajnokságon nem termett még sok babér neki, a BDO-ban játszott anno egy döntőt, amit Wayne Warren ellen veszített el. Játéktudásban megvan tehát minden nála is és Wade személyében azért nem egy verhetetlen játékost kapott a második körre.

Szinte úgy érezhetjük, száz éve a PDC elitjében játszik már Wade, aki 39 éves kora ellenére lassan tényleg 2 évtizede a PDC krémjébe tartozik. Tavaly egy 3 éves csendet követően behúzta a UK Opent, ami nagy lökést adott ismét karrierjének. Idén szintén a UK Openen dobott tv-s 9 nyilast is, november elején Players Championship fordulót is behúzott, úgyhogy igazából minden adott egy jó világbajnoki szerepléshez. Tavaly az elődöntőig jutott, idén azért a negyeddöntőtől jobb teljesítmény elég komoly teljesítmény lenne. Augusztusban megszületett második kisfia is, ami látszólag nem igazán hatott a játékára, pedig nem hiszem, hogy otthon túl sokat tudna pihenni..

Kétszer találkoztak eddig egymással, egy 5:4 ide meg egy 6:4 oda egészen kiegyenlített meccseken. Most is valami hasonlót várok, ha döntő szett nem is feltétlen lesz, azért nem gondolom, hogy bármelyikük 3:0-val le tudná hozni ezt a meccset.

Wade, James - Williams, Jim: Szettek száma - Felett/alatt tipp