A top tenisz jelenleg a jól megérdemelt szünetét tölti még, viszont jó páran eljárnak bemutató meccsekre, legutóbb Szaúd-Arábiában ütögettek, most pedig Dubaiban van egy bemutató torna a héten.

Holger Rune az év végére nagyon komoly kis menetelésbe kezdett, olyan szinten, hogy bejött a top 10-be a fiatal dán, és ha még az arcából is vissza tud venni, akkor komoly eredményekre lehet képes a 2023-as esztendőben is. Utolsó 21 meccsén mindössze kétszer kapott ki, mind a két alkalommal a döntőben, Hueslertől és Auger-Aliassimetól, viszont mellette megnyerte a stockholmi 250-est, és a párizsi Masterst, előbbin Tsitsipast, utóbbin pedig Novak Djokovicot legyőzve, szóval itt a top 10-es ellenfelektől sem nagyon rémült meg. Nagyon kemény alapütései vannak, talán fonák oldalról erősebb, mint tenyeresről, és ugye Patrick Mouratoglou az edzője, aki a szakmában nem kis név, mind taktikailag, mind emberileg is formálja a fiút. Mint majdnem az összes fiatal, felszállóból, nagyon hamar üti meg a labdákat, amihez egy jó lábmunka párosul, rettenet kellemetlen ellenfél.

Thiemnek ez az év a visszatérésről szólt, nehezen találta a top formáját a csukló sérülése után, egy-két meglepin kívül a top játékosok azért verték. Messze még a top 3-as Thiem, és úgy gondolom, hogy nem gálameccseken fogja a legtöbbet kiadni magából. Szaúd-Arábiában már játszott egy bemutatót két hete, akkor a sérülésből visszatért Zverev verte.

Összességében Rune most egy sokkal stabilabb játékos benyomását kelti, még akkor is, ha ez csak egy bemutató meccs, úgyhogy a dán játékos mellett leszek a mai nap.

Thiem, Dominic - Rune, Holger: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp