Egész jó kis szappanopera idén a Los Angeles Lakers franchise, jó kis hullámzó idény, karizmatikus szereplőkkel, leendő Hall of Fame spílerekkel, Davis, James, Russel... és akkor ott van az a hullámzás, ami szintén ad ennek az idénynek egy beszédtémát. Ahhoz képest, hogy Davis célja az volt az idényre, hogy végre 82 meccsen pályára lépjen, ez nem történt meg. Mondjuk valljuk be, az, hogy ő egy meccsről sem hiányzik sérülés miatt, arra egész komoly szorzót adtak volna, mert AD és a sérülés egy fura alleopátia. Davis most 25-én sem lép pályára, azért jött ez rosszul, Davis újabb hosszabb kihagyása, mert a Los Angeles Lakers egyenesbe jött. Jó, mondjuk az is kemény, hogy a Lakersnél már az 50%-os mérleg elérése is ünnepnap, de volt honnan visszakapaszkodni. Most viszont ismét elég cudar a helyzet, a Rockets és a Spurs van mögöttük, akik nem tudnak néha nem nyerni, pedig ugye Wembanyamára hajtanak. Ehhez képest a Lakers totál csőd, és akkor majd izgatottan várhatjuk a téli csere-berét, mert ebben a keretben tuti lesz valami robbantás.

Rövid távon viszont annyit látni, hogy nincs Ad, van minimum 130 kapott pont. A Lakerst meg lehet szórni, és egész biztos, hogy a Dallas is ezt tervezi. Otthon Doncicék ha nem fognak ki valami extrán pocsék napot kintről, akkor a 130-at biztos megközelítik, ahogy a Lakers előző három ellenfele is. Így nincs más hátra, mint előre, James-nek pedig fontosak ezek a meccsek, szóval jó eséllyel elő fog lépni, foultokat kiharcolni. Egyébként is, a prücök a Lakers-nél nem a dobott pontok számával van, mert az egész komoly Davis nélkül is, a gond ott van, hogy tényleg kapják a 130+ pontokat...

Egyébként több cikk is kijött azzal, milyen a LAL védekezése Davis-szel és nélküle, de nem kell mélyebb analízis, hogy rájöjjünk: ég és föld. Az ellenfelek második szándékból szerzett pontjai, meg tényleg lehetne elemezni, és talán fogják is majd meccs közben, de én úgy vélem, ha a Dallas is képes a 130+ pontra, ez sima lesz.

Dallas Mavericks - Los Angeles Lakers: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp