Aktuális Guru elemzésem félig-meddig az egyik személyes kedvencem, Peter Wright ellen szólna. Szubjektíven nézve nagyon szeretném, hogy ismételten ott legyen a világbajnokság végjátékában, ám 2022-es éve nem mondható igen sikeresnek. Amikor tavaly VB-t nyert, akkor az év második felében összeállt a játéka, s az utolsó tornákon igen meggyőzően szerepelt végig. Idén ugyanez nem mondható el róla.

Az év vége különösen rosszul alakult, főleg mikor november elején kiderült, hogy feleségének egészségügyi problémái vannak.

Valószínűnek tartom, hogy a Grand Slam csoportkörös kiesése ennek tudható be, a Players Championship Finalstől, a VB előtti utolsó versenytől pedig visszalépett.

A mostani tornát ugyan könnyed sikerrel kezdte Mickey Mansell ellen, ám az észak-ír kb. 77-es átlagát sokaknak egyszerű lett volna überelni. Így ha csak Wright teljesítményét nézzük, a maga 88 körüli átlaga gyengének mondható.

Természetesen a legnagyobb sztárok hajlamosak a tornák elején még takarékos üzemmódban játszani, s annyit hoznak ki magukból, ami a továbbjutáshoz elengedhetetlenül szükséges. Ennek okán én a 32 között már mindenképpen javulást várok a skóttól. Erre azért is szüksége lesz, mert Kim Huybrechts veszélyes játékos. Mostanában nem igazán jön ki neki a lépés, ám ha felszívja magát, akkor kissé agresszív stílusa mentálisan gondot okozhat Wrightnak. Huybrechts hajlamos belelovallni magát a meccsekbe, főleg ha jön nála az extra (180-ak, magas kiszállók stb.). Amikor megjön az önbizalma képes a minőségi játékra, akár 100 közeli átlagokkal.

Valami hasonlót várok most tőle. Biztosan motivált, szeretné megmutatni, hogy még mindig van a karrierjében annyi, hogy felzárkózzon ismét a legnagyobbak közé. Épp ezért én nála számolok legalább két nyert szettel. Meglepne - bár azért benne van a pakliban underdogok esetében -, ha Wright felsöpörné vele az Alexandra Palace színpadát. Én valahogy szorosabb kimenetelt vizionálok ebbe a párosításba.

Tippem: 4:2-re nyer Wright

Wright, Peter - Huybrechts, Kim: Szett hendikeppel - Hendikep tipp