Nehéz megítélni, hogy a labdarúgó VB okozta kényszerszünet miként hatott a klubfocira, de Angliában vannak annyira vérprofik a játékosok, hogy a folytatás ne jelentsen különösebb gondot számukra. Én a Boxing Day keretén belül megpróbáltam egy olyan párosításra fókuszálni, ahol minimum egy gólváltás várható a felektől. A Southampton - Brighton & Hove Albion párosításokra különösen jellemző, hogy mind a két csapat betalál ellenfele hálójába és ha a jelenlegi helyzetüket nézem, akkor ez a sorozat jó eséllyel folytatódhat ma is.

Ha valakinek, akkor a tabella utolsó előtti helyén tanyázó Southamptonnak jól jött a bajnoki szünet, hisz így a csapat élére novemberben kinevezett Nathan Jones kapott egy kis extra időt, hogy ütőképessé tehesse alakulatát. Eddigi teljesítményüket elemezve nem kell hozzá különösebben nagy szakértelem, hogy megállapíthassuk a támadószekcióban vannak komoly gondjaik. 15 mérkőzésen csak 13 találatot szereztek, tehát ezen mindenféleképpen javítaniuk kell. Nem akarok és nem is fogok beletaposni a "Szentek" lelkivilágába, de szerencse a szerencsétlenségükben, hogy a 4 góllal a csapat gólzsákjának tekintendő Adams Che legalább tudja merre van az ellenfél kapuja. A Lincoln elleni EFL mérkőzésen is az Ő duplája kellett a továbbjutáshoz, így legalább sikerélménnyel gazdagodva várhatták a karácsonyt.

Mindez nem jött össze mai ellenfelének, hisz a Brighton a Charlton ellenében egy rendes játékidős 0:0 után büntetőkkel kizúgott ugyanebből a sorozatból. Arra hogy mennyire vették komolyan a "Sirályok" ezt a mérkőzést talán a mai találkozó ad majd választ, de azt leszögezhetjük, hogy nem a nulla lőtt gól a jellemző Roberto De Zerbi alakulatára, különben nem állnának a 7. helyen a tabellán.

Az eddigi eredményeik és az egymás elleni eredményeik arra engednek következtetni, hogy ma is lesz egy gólváltás a St Mary's Stadium-ban.

Southampton - Brighton & Hove Albion: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp