Eddig nem is olyan vészes ez a karácsonyi Premier League-futam. Persze meglepetések nincsenek, de kifejezetten jó játékot játszanak a csapatok. Arra számítottam, hogy a VB után kell egy kis felvezető, újra formába hozó rész, de rám cáfoltak a csapatok, és pörögnek ezerrel. Talán azt is lehet mondani, jót tett a bajnokságnak ez másfél hónapos pihenő.

Nézzük először is a Cityt. Rengeteg játékosa Katarban volt, többen még most is pihennek (Alvarez, Kalvin Phillips, Kyle Walker), de a többség már a Liverpool elleni Ligakupa meccsen pályára lépett. Egyedül Rubén Dias sérült (combizom-húzódás), akit én a legnagyobb veszteségnek tartok. A portugál hátvéd egymaga tartja mindig a frontot, Laporte egymaga erre nem képes, és a mellé állított Akanji szerintem nem ezen a poszton a legjobb, hanem a vkp-ban tud kibontakozni.

A Liverpool ellen a mérkőzés első 20 percében olyan atomi futballt toltak előrejátékban, amin csak pislogni lehetett. Haalandon az látszott, hogy kiéhezett a focira, de De Bruyne és Gündogan is sikerélményre éhes volt. Azt láttam a játékosokon, hogy nagyon akarnak, és tök mindegy, ki lesz az ellenfél, nekimennek.

Három pontot emelek ki:

1. Haaland és Mahrez agyonpihenték magukat, és éhesek a gólokra.

2. Nincs Rubén Dias, aki nélkül a védelem közepe kicsit szellősebb (példa erre a tartalékosabb Liverpool két gólja is)

3. a kapuban nem tudni, ki fog kezdeni, mert Ederson erőállapotáról nincs hír. Ha Ortega kezd, az bizonyosan egy kapott gól.

Ez három olyan tényező, ami azt mondja, az első félidőben láthatunk gólokat, méghozzá én úgy tippelem, hogy egynél többet. A Leeds az első félidőben mindig dinamikus, letámadós focit tol, ahol képes meglepni az ellenfelet. A City védelmének lőhetnek gólt, de szerintem egy 0-2 vagy 0-3 lesz a félidő.

Leeds United - Manchester City: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp