A játéknap egyik legsimább meccsére kerülhet sor késő este, a fogadóirodák hasonlóan gondolkodnak hiszen 1,07-es oddsot adnak a volt világelső holland továbbjutására. Van Gerwen harmadik kiemeltként kezdte meg a világbajnokságot és Price játékát látva bizony felkötheti a gatyeszt ha világbajnok szeretne lenni. Mára viszont egy kellemes ellenfél jutott még neki, ahol nem kérdés hogy tovább fog jutni.

2022-ben ismét jól megy a szekér az Ogrénak. A világbajnokság előtti utolsó torna, a Players Championship Finals aligha lehetett volna jobb felkészülés, önbizalomszerzés szempontjából hiszen végtelenül simán tudta MvG behúzni többek között a világ prémjét (Luke Humphries, Van den Bergh, Noppert, majd Cross a döntőben 11-6) legyőzve. Eszméletlen átlagokat produkált szinte minden mérkőzésén, már-már legjobbját idézve. Az előző fordulóban a vb-n is bemutatkozott és Lewis Williams ellen szintén 100 feletti átlagot hozva győzött 3:0-ra (9/18 CO-val). Pazar forma, önbizalom adott, ez pedig gyilkos kombó szokott lenni a hollandnál.

Suljovic játéka sokak számára idegtépő, közte számomra is és remélem hogy ma tönkreverik. Szerencsére viszont nem nekem kell vele játszanom, MvG viszont ezt remekül szokta kezelni amit jól mutat az hogy utóbbi 16 egymás elleni meccsükből 15-öt behúzott Suljovic ellen. Az osztrákok elsőszámú játékosa 3-0 val jutott ugyan tovább az előző fordulóban, viszont ezt sokkal inkább köszönhette ellenfele pocsék játékának mint annak hogy Ő remekelt volna (88 avg, 9/30 CO).

Remélem sima 4-0 lesz, amiben benne lehet hogy egy rövid meccsen nem sok lehetőség lesz 135 feletti kiszállókat megdobni. Inkább ezt küldöm harcba, hiszen ha véletlenül Suljovic nyer is egy szettet akkor is jöhet a tipp.

Tipp: 4-0

van Gerwen, Michael - Suljovic, Mensur: A mérkőzés legmagasabb Checkout-ja - Felett/alatt tipp