A nyáron felkészülési mérkőzés keretein belül már találkozott egymással a két csapat, bajnoki mérkőzésen most fognak először a 2022/23-as kiírásban.

Bajnokin nagyon jól szerepel mostanában a Porto, legutóbbi két mérkőzésükön egyaránt megrúgták a 4 gólt, illetve azóta ligakupa találkozón is volt, hogy négyszer zörgették meg az ellenfelek hálóit. A vb miatt most rendezték meg a ligakupa mérkőzéseit, ahol a Porto együttese az elődöntőbe jutott, az Academica Viseu együttesén át vezethet az út a döntőbe.

A bajnokságban a második helyen áll a Porto, nyolc egységgel a Benfica mögött. 9-2-2-es mérleggel és 31-9-es gólaránnyal állnak, vereséget október közepén szenvedtek az éllovas ellen. Hatalmas a hátránya a portoi csapatnak, nehéz elképzelni, hogy innen még lenne visszaút a számukra. Valószínűleg inkább hátrafelé kell majd figyeljenek a szezon második felében, ugyanis a Sporting és a Braga is ott van közvetlenül az együttes mögött. A bajnoki címet már csak a Benfica ronthatná el, de ahhoz nagy csoda kellene, akkora előnye van a lisszaboni együttesnek.

Az Arouca a tizedik helyen áll a bajnokságban, 5-4-4-es mérleggel és 14-19-es gólaránnyal. Nagyon jó formában van az Arouca is, ugyanis az együttes bejutott a ligakupa elődöntőjébe, ahol a Sporting lesz az ellenfelük. Az a Sporting, aki a Braga ellen már 5-0-ra ment a félidőben. A Santa Clara ellen kettős emberhátrányban sikerült kiharcolják a győzelmet, és továbbjutást, ez hatalmas teljesítmény.

Mind a Braga, mind pedig a Benfica kiütötte őket, a két találkozón 10 gólt kaptak, gólt nem tudtak rúgni. Ez még akkor is siralmas teljesítmény, ha azt nézzük, hogy a Sportingot sikerült legyőzzék 1-0-ra.

Ugyan jó a vendégek formája, azonban láthattuk, hogy a jobb csapatok ellen mire mentek ebben a szezonban. Azt gondolom, hogy ismét gyengébb arcát mutatja majd az Arouca, kisiklásnak érzem a másik nagy portugál sztárcsapat elleni győzelmet. Ha szeretne a hazai együttes még valamit ebben a szezonban, akkor alaposan fel kell szívják magukat a hátralévő időre, ehhez pedig első lépésként magabiztos győzelmet kell arassanak. A tippem az, hogy szerez a Porto legalább 4 gólt, mint ahogyan tette azt mostanában jó pár alkalommal.

FC Porto - Arouca: FC Porto által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp