A világbajnokság után visszatér a futball az európai topligákba, csütörtökön a Marseille fogadja a Toulouse csapatát a Ligue 1-ben. Az előjelek egészen jók Igor Tudor csapatának, hiszen az utóbbi hat egymás elleni meccsüket simán nyerték aktuális ellenfelükkel szemben, sőt gólt is csak elvétve kaptak tőlük.

A csapatnak nagyon megy ebben a szezonban. 15 mérkőzésen szereztek 30 egységet, amivel jelenleg negyedik helyen vannak egy ponttal lemaradva a dobogón álló Rennes mögött. A vb szünet előtt november közepén két pazar meccset játszottak amivel megszakították gyengébb sorozatukat. Hazai pályán legyőzték a Lyon-t (1:0), majd idegenben a Monacot (2:3) akik szintén a dobogó egyik fokára pályáznak a végelszámolásban. A Bajnokok Ligájában a csoport utolsó helyén végeztek ami a bajnokságra még jó hatással is lehet, ugyanis így tavaszra semmi másra nem kell koncentrálniuk, több erő marad a bajnokikra. Keretükből csupán ketten nem bevethetőek. Guendouzi aki végig ülte a francia csapat padján a világbajnokságot és kisebb sérülése is van illetve Harit akinek a térde problémás.

A Toulousenak már sokkal kevésbé megy, de a bajnokság előtt a jelenlegi 12.helyükkel azt hiszem kiegyeztek volna újonc csapat révén. Hazai pályán voltak meglepetés győzelmeik, viszont a probléma akkor kezdődik náluk amikor vendégként kellene helytállniuk, ugyanis hét ilyen meccsen összesen négy egységet kapartak össze (1-1-5). A vb szünet előtt zsinórban három bajnokit buktak és bár próbálkoztak barátságos meccsekkel formába lendülni azok sem jöttek össze, újabb három nyeretlen meccs (0-1-2) következett. Hiányzóik is lesznek ma. Healey és Desler biztosan, Keben-Sylla-Genreau pedig valószínűleg nem fognak tudni pályára lépni.

Könnyed hazai győzelmet várok.

Tipp: 2-0

Marseille - Toulouse: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp