Jonny Clayton összeteheti két kezét, hogy a vb-n eddig két gyengébb teljesítménnyel bíró játékosba futott bele. Van Trijp eleve teli gatyával állt a színpadra, és a gatya nem elöl volt tele. A holland elég megilletődött volt, Clayton rutinból megnyerte a meccset. Aztán Dolan is dobált össze-vissza, többször hibázott olyan szituációban, amikor nem lett volna szabad. Dolan is elég hitehagyott volt. Igazából ott egyik játékosra sem lehet azt mondani, hogy gyengén játszott, mert nem. De extrán sem, viszont a 4-1-es Clayton siker sima meccset sejtet, pedig az messze volt a simától. Dolan megszenvedett a duplákon, sokszor, bántóan sokszor ért le hamarabb kiszállóra, csak a duplákon sokat szöszmötölt, míg ha Clayton odaért, azért jó eséllyel meg is oldotta körön belül.

Rock. A srác külön kategória, és igazából gondolom nem vagyok egyedül azzal a véleménnyel, aki itt győzelmet vár tőle. Tudtuk, hogy erős játékos. Itt a vb-n Justicia ellen azért érződött rajta, hogy első vb, első meccs ezen a színpadon. Justicia meg is csípkedte, de amikor kellett Rock összekapta magát. Aztán a Rydz elleni találkozója sem volt extra, a 3-0 csalóka, mert Rydz szenvedett, Rocknak ott mákja volt, bár amikor kellett, koncentrált volt, és megdobta, amit épp meg kellett. Aspinall ellen már nem volt akkora favorit, ami szerintem jót is tett neki, azért lekerült róla a teher, hisz nyert két meccset, és igazából Asp ellen már nem lett volna blama a búcsú. Asp bitang nagyot játszott, és hiába a rutinja, amikor nagyon kellett volna a dupla, hiába állt ki háromszor-négyszer, rontott. Rock meg kétszer is breakelt a 7. szettben, fejben nagyon erős az a srác, és egyre jobban élvezi, egyre inkább érzi ezt a vb-t.

Clayton ellen még annyira sem favorit, mint Asp ellen. Szerintem ez Rocknak jót tesz, jót tesz neki, ha underdog, bár amilyen hype van körülötte, ő már ritkán underdog... Viszont itt legalább nagyjából 50/50 az esély. Közben Clayton messze van legjobbjától. Nem rossz most sem, de nem az az extra Clayton, ami volt az elmúlt 1-2 évben. Sokszor ront szektort is, ami megint nem volt rá jellemző, egyszerűen nincs meg a forma, ami kéne ahhoz, hogy megállítsa Rocky-t. Tudtam, hogy e találkozón nagyjából ilyen szorzók jönnek ki, és azt is tudtam, hogy meg fogom rakni Rock sikerét. Stabil srác az, és egyre nagyobb az önbizalma, egyre kevesebb benne a félsz. Asp 67 darab 100+ os dobást hozott össze, én egy évben nem dobok annyit, és igazából sokat elárul Rockról, hogy egy ilyen meccsen azt a 4-5 igazán fontos nyilat ki dobja a helyére, és ki ront 2 centit duplán. De arra is kíváncsi vagyok, mit hoz majd ki Claytonból egy igencsak erős játékos.

A tippem, hogy sima meccs talán nem lesz. Clayton nincs a legjobb formában, de azért rossznak se nevezzük azt formát. Ráadásul két sima (nevezzük simának) meccsen is képes volt 5, ill. 6 180-nat dobni, itt meg nem valószínű, hogy bármelyik játékos 4 szett alatt behúzza. Itt is legalább 6 szettel lehet számolni, és bár Rock első két vb-meccsén azért nem gyártotta ipari mennyiségben a 180-nakat, az Asp elleni találkozóján már jöttek a 180-nak is becsülettel. Szerintem a 7-8 mindkét játékostól realitás, és mivel inkább kalkulálok 7 szettel (Clayton rutinja miatt), mint 4-5-ttel, így ez nálam 2.00 feletti szorzón value.

Clayton, Jonny - Rock, Josh: 180-asok száma - Felett/alatt tipp