Egy éve ugyanezen a színpadon döntő meccses összecsapással örvendeztette meg ez a két játékos a közönséget. Van Duijvenbode akkor 0-3 ról tudott fordítani, viszont azóta Smith még inkább emelni tudta játéka színvonalát így egy hasonlóan jó és vélhetően hosszabbra nyúló mérkőzés elé nézhetünk.

A holland a meccs esélyese a bukik szerint. Való igaz hogy egészen pazar szezont fut, többször elődöntőbe és döntőbe is került nagyobb tornákon, győznie eddig viszont nem sikerült. Az előző fordulóban Sedlacek ellen nagyon jól játszott amire szüksége is volt hiszen a cseh játékos csak az utolsó ötödik szettre purcant ki, előtte magas színvonalon dartozott így feladta a leckét a titánnak. DvD viszont óriási küzdő, bárhonnan képes visszajönni és ez most is sikerült neki, így azzal a Ross Smitthel nézhet szembe aki nagyon magabiztosan állhat a tábla elé hiszen friss EB győztesként érkezett a világbajnokságra.

Smith tehát behúzta első nagy tornáját a legnagyobb neveket legyőzve és azóta is megüti a "szintet". A Grand Slam of Dartson például legyőzte van Gerwent így továbbjutva a csoportjából, majd később Luke Humphries állította meg a nyolcaddöntőben 10-8 val. Ami szintén biztató a mai meccs előtt, hogy itt a világbajnokságon a Labanauskas elleni meccsén is egészen parádésan játszott. 100 feletti átlagon zárt és úgy tudott nyerni 3-1 arányban hogy litván ellenfelét egyszerűen nem engedhette kiszállóra dobni hiszen azt akkor Labana kegyetlenül kihasználta (7/10).

Nagyon magas színvonalú meccs lehet ebből, ahol egyikük sem tud 4-0, vagy 4-1 arányban nyerni. Egy újabb döntő szettes meccs következhet.

Tipp: 4-3

van Duijvenbode, Dirk - Smith, Ross: Szettek száma - Felett/alatt tipp