A United Cuppal megkezdődött még decemberben a 2023-as tenisz szezon, a szokásoknak megfelelően az év elején Ausztráliában országok küzdenek egymás ellen.

Az olaszok a brazilokkal és a norvégokkal kerültek egy csoportba, az első nap után 1:1 az állás, míg a férfi vonalon Musetti sima 2:0-val indított Meligeni Alves ellen, addig a nőknél az első számú brazil, Haddad Maia szinte kiütötte Trevisant.

A második napon Thiago Monteiro, az első számú brazil férfi teniszező próbálhatja meg felvenni a versenyt Berretinivel szemben, ami azért kemény borításon nem lesz egy könnyed feladat. Mint a dél-amerikai teniszezők többsége, úgy Monteiro is salakon érzi magát a legkomfortosabban, az a fajta játékos, akikre azt mondjuk, hogy kemény pályán szédül. A pályafutása alatt mindössze kétszer tudott év végén pozitív mérlegben zárni kemény borításon, akkor is ITF versenyeken vitézkedett.

Berrettini azért top játékos, minden borításon szeret játszani, sőt kifejezetten szereti a gyorsabb körülményeket, füvön két tornát is nyert idén, 22-ben az Australian Openen elődöntőig jutott, szóval ez a nagy meleg, és a gyors labdák kedvére valók az olasznak. A mezőny talán legnagyobb tenyerese -ami egy érdekes zárt tenyeres- az övé, emellett bomba jól szervál, egyedül ami kilóg a sorból az a fonák, egy top játékos ellen tud szenvedni fonák oldalon, de ilyen Monteirok ellen simán megél belőle.

Összességében salakon ez lehet egy szorosabb meccs lenne, de az ausztráliai forróságban, kemény pályán, ahol kegyetlen gyorsak és magasra pattannak a labdák sima Berrettini győzelemnek kell lennie.

Berrettini, Matteo - Monteiro, Thiago: Játék hendikeppel - Hendikep tipp