Utolsó felkészülési mérkőzését játsza idén a Sampdoria csapata, ehhez pedig egy alacsonyabb osztályú olasz ellenfelet választott magának.

A Samp az ötödik olyan mérkőzését játsza, ami a bajnokságra való felkészülésüket segíti, az év végére hagyták a legkönnyebb ellenfelet. Eddig veretlenek a vb miatt szünet alatt, előbb a dél-afrikai TS Galaxyt verték 5-1-re, majd két 2-2-es végeredmény következett. Előbb a török első osztályú Adana Demirspor, majd ezután a német harmadik vonalban szereplő Dynamo Dresden következett, akik ráadásul 0-2-ről egyenlítettek a mérkőzés hajrájában. Utolsó találkozójuk a kazah Kaisar ellen játszották, és 3-0-ás győzelmet arattak.

Ezzel szemben a Ligorna csapatának számára nem volt megállás, a Serie D A Ligájában szereplő együttes sorra játszotta a bajnoki mérkőzéseit. A vendégek nagyon jó formában vannak, jelenleg a harmadik helyen állnak a húsz csapatos negyedosztály egyik bajnokságában. Az együtes 2021-ben jutott fel az amatőr Excellenzából, ha így folytatják, akkor idén pedig playoff helyen végezhetnek.

A Ligorna szerintem még soha nem játszott akkora klub ellen, mint a Samp, így már az is élmény lehet a csapatnak, hogy ilyen kaliberű játékosok ellen léphetnek pályára. Vélhetően majd mindenkinek megpróbál a vendégek edzője lehetőséget biztosítani, így nem csak a hazai, hanem a ligornai együttes is eléggé felforgatott lesz.

Mivel a Samp cseréi és perememberei is sokkal jobbak, mint aktuális ellenfelük, így szerintem nem lehet kérdés, hogy ennek a mérkőzésnek mi lesz a kimenetele. Egyedül a különbség a lényeg, a három hazai gól pedig alaphangon meg kell, hogy legyen.

Sampdoria - Ligorna: Sampdoria által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp