Mindkét játékos két egészen magabiztos győzelemmel érkezik a nyolcaddöntős meccsükre, amiből kialakulhat egy magas színvonalú parázs ütközet. Természetesen Cross az esélyesebb a kiemelés alapján, ám ha Dobey hozza játéka legjavát, egyáltalán nem esélytelen nálam akár a győzelemre sem.

Első meccsén jobban megizzadt a korábbi világbajnok, Scott Williams ellen azért többet kellett mutatnia, mint legutóbb King ellen, aki lejtmenetben van évek óta. Mindkét meccsen stabilan 99-en dobálva hozta Cross a győzelmeket és simán összejöhet egy Cross-MvG csata a negyeddöntőben, ami hatalmas ütközet lehet. Ehhez először le kell győzni Dobeyt, aki elég letisztult játékra képes és mindig benne van az extra a kezében. Dobey Kleermakerrel melegített, majd Gary sem fejtett ki túlzott ellenállást az angol játékához képest, az első szettet elvitte a skót, aztán Dobey bedarálta gond nélkül. 95-ös átlag, 40% körüli kiszálló elég volt a sima győzelemhez, Cross ellen ezen azért emelni kell majd valamelyest, bár néhány szettre ez is elég lehet majd. Láthattuk már remekül játszani világbajnokságon ezen a szakaszon, nem szokott megilletődni vagy meginogni a tehertől, ami Crossra sem jellemző.

Elmúlt 6 egymás ellenijük egész kiegyenlített, 3:3-ra állnak és egy 6:2-es Dobey sikert leszámítva végig szoros meccseket hoznak. Hasonló magasságokban mozogtak eddig a tornán mindketten, nagy különbséget így én nem várok, szoros, ide-oda breakekkel tarkított meccset látok, ahol nüanszok fognak dönteni. Egyébként 4:2-es Cross sikert vizionálok, de ha nem lesz akkora formában Rob, az over tipp biztosabbnak tűnik.

Cross, Rob - Dobey, Chris: Szettek száma - Felett/alatt tipp