Egy dolog fix, itt egy angol továbbjut, és küzdhet majd vélhetően M. van Gerwennel, hacsak Duijvenbode meg nem vicceli MvG-t.

Cross a vb-re elég jó formában érkezett, de erre voltak ráutaló jelek ebben az idényben, hogy Cross azért megint komoly tényező, és ott lehet a legvégén is. A Grand Slam-en Smithtől kapott ki az egyenes kieséses szakaszban, de közel 100-as átlagot dobott, és a 10-8-as zakó bőven a vállalható kategória. A Players Chamiponship finals-ben pedig Gerwen verte el, 100-as átlaggal sikerült kikapni, tehát e két fő őszi tornán is mutatott olyan formát Cross, amit kb a vb győzelem évében láttunk tőle. Most is látszik rajta, hogy van önbizalma, egyben van most a kopasz, és talán mintha a duplák előtti fintorgása sem lenne már...

Cross jó, itt a vb-n is jól dob, 38 kijátszott leg alatt 12 180-at termelt. Azt az 3.16 legenként tesz a táblába 1 darab 180-nat.

Hogy maradjak a mateknál, és Dobey méltatását későbbre halasszam, Dobey még jobb itt a vb-n 180-nak terén. Ő 36 leget játszott le, és 13 180-nat dobott, neki 2,76 leg elég egy darab 180-hoz átlagban. Ha úgy kalkulálok, hogy ez szerintem minimum 6 szettes meccs, és szettenként átlagban 4 leget kijátszanak, akkor van nekünk minimum 24 legünk ezen a meccsen. Matek alapján ha a forma marad, akkor Dobey 9, Cross pedig 8 180-nat termel majd, ami nálam 17. Ehhez képest ha a tippre pillantunk, 16 180-ra már 2.25-ös oddsot kapunk, tehát a kérdésre a válasz: Igen, value!

Mert mire van nagyobb esély? Arra, hogy 5,5 set under vagy over? Érzésre is over, és a szorzók alapján is over. És akkor mindenkit megkímélek Dobey méltatásától, de azért Anderson ellen elég meggyőző volt ő is az első szett után... Jó csata lesz!

Cross, Rob - Dobey, Chris: 180-asok száma - Felett/alatt tipp