Az év utolsó napján sem maradunk tenisz nélkül, a United Cupon megkezdődnek a második fordulós mérkőzések, a már franciáktól simán vereséget szenvedő argentínok most a horvátoktól is újra kikaphatnak, gyakorlatilag a foci vb elletettje.

A dél-amerikai teniszezőkre -egy-két kivétellel ugye- jellemző, hogy salakon nagyon jól elvannak, de kemény, gyorsabb pályákon világtalanok lesznek, és egy jobb teniszező viszonylag simán két szettben elintézi őket. Így hát a Cerundolo testvérek sem arról híresek, hogy kemény borításon olyan híresen nagyot mennének, mondjuk pont Francisco Miamiban elődöntőig menetelt óriási mákokkal, aztán Ruud személyében szembe jött a valóság. Annyi előnye lehet, hogy az első körben már játszott egyet, kicsit hozzá szokott a pályához, meg az időjáráshoz, Rinderknech viszont simán verte 6:4 6:2-re.

Coricnak sem ment zökkenőmentesen a visszatérése sérülése után, csakúgy, mint Thiem, ő is megszenvedett a sikerért, a folyamatos vereségek után lejjebb adott egy szinttel, és önbizalmat szerezve challanger tornákon verette. Meg is lett az eredménye, szinte a semmiből megnyerte élete első Masters tornáját Cincinnatiben, többek között Nadalt és Tsitsipast is verve. Igazi allcourt játékos, salakon, füvön és kemény borításon is nyert már tornát. Nagyon stabil alapvonal játékos, jó alapütésekkel, ha a sérülések nem gátolják, szerintem 2023-ra top 10 környéke lesz a horvát.

Az egyetlen éles meccsük nem is olyan rég volt, a Davis Cupon, még szeptember közepén nyert sima kettőben Coric, ezt várom a mostani meccstől is, Coric határozott kemény alapütései simán gyorsak lesznek Cerundolonak.

Coric, Borna - Cerundolo, Francisco: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp