Szilveszter napján a Rafa Nadal vezette spanyolok is bemutatkoznak az United Cupon, az ellenfelük az előző fordulóban az ausztrálokat 3:1-re verő Nagy-Britannia lesz.

Nadal tavaly valamikor ilyen tájban indította meg a 2022-es szezont, valami brutális 21:0-val, azért nagy pénzt most nem raknék egy ekkora menetelésre, viszont a szezon első meccsére nem kapott egy túl kellemes ellenfelet Norrie személyében. Az év végére kicsit megfáradt Rafa, zsinórban négy vereséget nem tudom mikor hozott össze utoljára, azért ő is csak idősödik, a fiatalabbaknak egyre nagyobb sansza van elkapni, főleg ugye a gyorsabb borításokon. Egy interjúban elmondta, hogy a 2023-as szezont egy jó United Cup szerepléssel alapozná meg, amire ezzel a spanyol csapattal minden esélye meg is van.

Norrie az előző évben azért igen sokat fejlődött, a top 10 tagja is volt, ő ugye csak 22 évesen lett a tour tagja, egyetemi teniszezőként kezdte a pályafutását. Szóval azért 2022-ben csak nyert két tornát, elődöntőzött a Cincinnati Mastersen, és az év legjobb eredményeként Wimbledonban is az elődöntőig menetelt. Ausztráliában már megkezdte a szezont, a hazaiak kedvencét, Alex de Minaurt verte két sima szettben, beütötte a sydney-i pályát. Norrie is balkezes, nagy pörgetett tenyerese van, és egy eléggé unortodox fonákja, az első meccsen is, meg úgy általában is elég agresszíven, támadóan játszik, sokat jár fel a hálóhoz.

Norrie még sosem nyert szettet Nadal ellen, most szerintem jó esély van rá, jól játszott de Minaur ellen, az önbizalma is megvan, illetve fejben sem az a szétszórt, így Rafa "idei" első meccsén meglepheti, legalább egy szett erejéig.

Nadal, Rafael - Norrie, Cameron: Szett hendikeppel - Hendikep tipp