Nagyon komoly mérkőzésből érkezik mindkét holland spíler a nyolcaddöntős ütközetre és itt is egész nyugodtan kialakulhat egy örök klasszikus csörte.

Hihetetlen tömeget dobott MvG Suljovic ellen, a végére rontotta le 110+os átlagát és így "csak" 108-cal fejezte be a meccset, 12 db 180 kíséretében. Ő maga is nyilatkozta, hogy nagyon jött most a tömeg, amely formát bőven átmenthetett mára is és ha csak a felét megdobja az osztrák elleni maximumjainak, már alakul a tippünk. A mutatott játékok alapján nálam Gerwen a világbajnoki cím várományosa, nem lesz azonban könnyű dolga honfitársa ellen. Van Duijvenbode ugyanis egy gigászi küzdelemből érkezik, ahol a hirtelen halálban behúzott break leggel verte Ross Smitht. A tömeg nála is nagyon rendben volt, meg is dőlt a 4 nyert szettig menő meccseken a 180-as rekord. Duijvenbode 12-vel járult ehhez hozzá és ha akar valamit Gerwen ellen, a tömeget ma is szórnia kell. Általában azzal nincs is gond a vb talán legkomolyabb figurájánál, eddig mindkét meccsen 12 darabot dobott, ami nem rossz előjel a mai tippünk előtt.

Mindketten eszméletlen tömeget tudnak dobni, ha megindul a kezük és fejenként 7-8 maximumra lenne most szükség, hogy ez a tipp zöldüljön. Nyilván ilyen remek teljesítmények után, amit mindketten nyújtottak, gyakran jön a visszaesés, de nem feltétlen egy világbajnoki nyolcaddöntőben, ahol ki kell hozniuk magukból a maximumot, hogy a legjobb 8-ba jussanak. Nagyobb határon is érdekes lehet ez a tipp, én megelégszek a 15 darab maximummal a két hollandtól.

van Gerwen, Michael - van Duijvenbode, Dirk: 180-asok száma - Felett/alatt tipp