Az év utolsó tippje. Szilveszter délután még fociznak egyet a srácok, aztán irány a bulika. Én a City-Everton mérkőzést választottam ki évbúcsúztatóként.

Nekem Frank Lampard menedzser csapata az idei szezonban csalódás. Valahogy hiányzik belőle a korábbi évek szerethetősége. Mindig is egy kedvelhető középcsapat volt, de ez idén kiveszett belőlük. A 4-3-3-as felállás sem eredményez túlzottan támadó felfogást, szeretnek bealudni a meccsekbe. Van jópár játékosuk, akik a VB-n elfáradtak (Pickford, Onana, Gueye), ez meg is látszott az előző meccsükön, mivel a Wolves a Goodison Parkból hozta el a három pontot (1-2). Pedig még egy szögletet követően ők szerezték meg a vezetést, de a Farkasok fordítani tudtak. Ciki játék.

A City ezzel szemben szárnyal. Ligakupában a Liverpoolt verték (3-2), aztán a bajnokságban a Leeds Unitedet (3-1). Azt vártam ezen utóbbi meccstől, hogy félidőig meglesz a két góljuk, de némi meglepetésre a Leeds feladta a letámadását, és visszahúzódott a saját tizenhatosára. Ilyet még nem láttam tőlük, Jesse Marsch menedzser totálisan berosált Guradiolától. Ritka ilyet félelmet látni egy angol csapat kispadján. Ez a visszahúzódás eredményezte azt, hogy a City, nem tudta azonnal feltörni őket, csak az első félidő végső másodperceiben egy kontrából. Utána a második félidő zajlott úgy, ahogyan azt az első félidőről gondoltam. A City gyorsan rúgott két gólt a félidő elején, és kész is volt a meccs.

Na most viszont tényleg azt várom, hogy a City az első félidőben dominálja úgy a játékot, hogy az eredményt is hoz. Az Everton védekezése sem erősebb a Leedsnél, és hiába fog visszahúzódni a liverpooli csapat, másodjára már felkészültebb lesz Guardiola erre a játékra. Egymás után kétszer nem tudják ezzel megtréfálni. Tapadni kell az Arsenalra, szerintem ezért erőfitoktatás készül. Az első félidőben várom a két gólt.

Manchester City - Everton: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp