A NBA rendes liga, mert Karácsonykor is szórakoztat minket, meg idén Szilveszterkor is. A Sport Tv stábja is rendes, mert magyar kommentárral műsorra is tűzi. Aztán nagyon úgy néz ki, hogy a csapatok is rendesek, hisz aki csak lehet, az játszani fog. Ez a hazai Indianánál nem is hír, viszont a Clippersnél azért előfordul, hogy nem feltétlenül játszik mindenki, aki tehetné.

Tény, hogy érdemes lenne megvárni a hivatalos meccs-keretet, de itt a 3 órás korlát miatt ezt nem tehetem. Viszont igazából mindegy is, játszik-e mondjuk Kawhii, ha nem, még jobb.

A tippem origója, hogy Szilveszter van. Ok, ez is csak egy nap és egy meccs a sok közül, de azért picit más.

Ugyanakkor a Clippers ezeken a korai meccseken tradicionálisan gyenge. Biztos van erre is stat, de mivel a sport TV sokszor ad meccset ebben a nézhető idősávban, már az előző idényben is sok Clippers meccs kerül adásba, és nem ritkán annyira indiszponált játékkal jöttek elő, hogy 20-30 ponttal égtek.

A Clippers nem is az alapszakaszt akarja megnyerni, úgy vannak vele, George és Kawhi Leonrad egészséges legyen a rájátszásra, és ennyi. Egyébként kicsit jobbak az 50%-nál, Nyugaton a 4. helyről várják a folytatást, de szerintem várják a keleti túra végét is.

A Pacers pedig nyilván nyerni akar az év utolsó meccsén, és két egész 'gólzáporos' meccsből jönnek Hieldék. A védekezni is tudó Cavs ellen 135-öt hintettek, előtte a Hawks kapott 129-et a Pacerstől. Jól húznak Haliburtonék, és otthon aligha fognak lassítani. Én azt várom, hogy a Pacers otthon nem hagyja magát, és meg is veri a keleti túrája utolsó meccsére készülő Clippers-t.

Egyébként a LAC egy elég jól védekező csapat alapvetően, de ez leginkább majd a rájátszásban mutatkozik meg, itt az alapszakaszban bár volt rá törekvés, hogy a pontok száma csökken, keményebb lesz a játék, voltak szabályok, melyek kicsit konszolidálták az eredményeket, de manapság megint ott tartunk, hogy ha megnézzük egy-egy meccsnap over/under line-jait, ilyen 235-240 pontokat is látunk egal line-nál, azaz 1,85-nél meghúzva. Az LAC is tolt egy vad overt a vak Detroittal, amely inkább bunyóban jó, ebből is látszik, hogy az alapszakaszban azért Kawhi-ék sem feszülnek meg védekezésben.

Indiana Pacers - Los Angeles Clippers: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp