Egy észak-amerikai jégkorong liga mérkőzéssel, a Washington Capitals - Montreal Canadiens találkozóval zárom a 2022-es gurus írásaim sorát. A tippválasztásnál a két csapat jelenlegi formája mellett döntő szerepet játszott egy olyan játékos személye, aki azon kevesek közé tartozik, akit magam is kedvelek. Természetesen a fővárosiak elnyűhetetlen orosz származású csatáráról Alexander Ovechkinről van szó, aki 37 éves korát meghazudtolandóan ismét remek szezont fut. Érzésem szerint ma ismét varázsolni fog a Capital One Arena jegén és magabiztos győzelemre vezeti az övéit.

Egy remek győzelmi sorozatot zárt le legutóbbi hazai fellépésekor a Capitals, amikor egy másik kanadai csapattól, az Ottawa Senators-tól szenvedtek hosszabbításos vereséget. A nagy számok törvénye alapján várható volt, hogy előbb-utóbb belenézhetnek egy ilyen vereségbe, de ez a találkozó is bőven a kezükben volt, hisz Ovechkin, Strome D. és Kuznetsov E. vezérletével kétszer is kétgólos előnyben voltak a mérkőzés folyamán. Ez már a múlt és az NHL nem az a liga, ahol sokáig keseregnek egy ilyen botlás után.

Főleg azért nem kell parázniuk a hazaiaknak, mert ellenfelük az a Montreal Canadiens lesz, aki az előző bajnoksághoz hasonlóan, most is gyenge szezont fut. Legnagyobb gondjuk, hogy a csapat játékából látványosan elfogytak a gólok. 1-2 lőtt góllal és ilyen "gólerős" védelemmel az NHL-ben lehetetlen megélni. Elég csak rápillantanunk a legutóbbi idegenbeli, floridai vendégfellépésük végeredményére (7:2) és mindjárt érthető, hogy miről beszélek.

Legutóbbi két washingtoni találkozásuk 6:3-as és 3:1-es hazai sikert hozott. Valami hasonlóra számítok a mostani találkozón is.

Washington Capitals - Montreal Canadiens: Háromesélyes fogadás hendikeppel - Rendes játékidő - 3-Way Hendikep tipp