Igen pocsék szezont fut idén is a Lyon csapata, pedig nem lehet arra fogni, hogy jelentősen gyengültek volna a nyáron. Sőt, még inkább erősödtek is szerintem, így minden Lyon drukker okkal gondolhatta, hogy majd idén újra kijuthat az együttes Bajnokok Ligájára, azonban ha nem kapják össze magukat, akkor idén is csak a második- vagy harmadik számú sorozat marad a számukra. Jobb esetben.

A múlt héten meggyőző fölénnyel verték idegenben a kiesőhelyen álló Stade Brest csapatát, de akadt azért gyenge teljesítmény bőven a csapatban. Főleg a védekezéssel voltak gondok, több játékos is nagyon gyenge teljesítményt nyújtott hátul, szerencséjük volt, hogy olyan támadójátékosok vannak a csapatnál, mint Lacazette, Cherki, Toko Ekambi vagy Teté. A gyenge teljesítmény a cserejátékosokon is meglátszott, így gyakorlatilag nem is nagyon tud változtatni a francia világbajnok edző, Laurent Blanc, marad neki a múlt heti kezdő. Igazából nem is kell, elég csak feltüzelni a csapatot és ha helyreteszi a védelmet, akkor talán az elől lévő játékosok fogják tudni szállítani a győzelmeket. Mondjuk lesznek jobbak, ha Boateng és Taglafico visszatér hátra, akkor jelentősen erősödni fognak, addig pedig marad a jelenlegi koncepció.

A Clermont is középcsapat, mint a Lyon, bár igen gyenge teljesítményt nyújtanak mostanában. A múlt héten 0-2-t játszottak odahaza a Lille ellen, így zsinórban harmadik találkozójukon maradtak rúgott gól nélkül (1 bajnoki és 2 felkészülési). Bevallom őszintén, ha nem a Lyon játszana ma itt, hanem egy másik középcsapat, akkor nem gondolnám, hogy teljesen esélytelen lenne a Clermont, azonban tényleg klasszisokkal jobbak a hazaiak. Azt viszont megjegyezném, hogy nagyon pocsék formája van a vendégeknek, legutóbbi kilenc mérkőzésükön nem tudtak nyerni. Ebben benne van öt bajnoki és négy felkészülési mérkőzés is, benne erősebb és gyengébb ellenfelekkel is. Nagyon jól kezdték a szezont, de kicsit leengedtek, ez most nagyon meglátszik a csapaton. Kiesési gondjaik szerintem nem lesznek vélhetően, de nagyon oda kell figyeljenek arra, hogy ez a hullámvölgy minél előbb véget érjen a számukra.

Azt gondolom, hogy a hazai csapat van annyival jobb csapat, hogy kihasználja a Clermont Foot gyenge formáját, szerintem sima győzelmet arathatnak ezen a találkozón is. Nem hiszem, hogy leállnának majd, látva, hogy a múlt héten is voltak gyengeségeik, az egyetlen esélyük, hogy rúgnak megint vagy 3-4 gólt.

Lyon - Clermont: Lyon által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp