A PDC 2023-mas vb-je hétfőn két találkozóval folytatódik. Az elődöntőkben Smith és Clemens, valamint Michael van Gerwen és Dimitri van den Bergh csatázik egymással.

Bevallom, törtem a fejem, hogy mi is lenne a jó opció Smith-ék meccsére, de egyelőre kételyek között vagyok, itt viszont van egy olyan tippem, amit picit jobban érzek.

Van den Bergh a belgák első számú játékosa, aki akárhogy nézzük, bejutott a legjobb 4-be. Ilagan Ratajski és K. Huybrechts nem volt igazi ellenfél, Clayton azért igen, de Dimitri koncentrált tudott lenni, és Clayton lassításával célt ért. Ezt a lassítót fogja ma beadni a hollandnak is, na nem vakcina formájában. Viszont akár hatásos is lehet, Gerwen azért nem annyira szereti a szöszmötölést, honfitársa ellen is volt belőle probléma. Dimitri van olyan köcsög, hogy a határokat fogja feszegetni, de igazából amit a szabály nem tilt, azt elvileg szabad...

Gerwen formáját látjuk. Bekapcsolta a darálót, de nem most december közepén, ez az idény már olyan Gerwenes. Tornagyőzelmek, folyamatosan 100-as átlag felett dobál, és tényleg az ellenfeleit dobálja ebbe a virtuális darálóba, és onnan mindenki cafatokban jön ki.

Van Gerwen bika, de azért egy ilyen hosszú úton szoktak lenni buktatók. Lehet ez lesz Gerwen szenvedős meccse, de igazából az is benne van, hogy próbálkozhat itt bármivel a belga, ő is megy a levesbe 6-2-vel, 6-1-gyel akár.

Viszont egyrészt Dimitri lassítani fogja MvG-t, ami azért nem fog neki jót tenni, másrészt Gerwen a 180-nakkal nem igazán törődik. Tegnap volt több 180-as legkezdése, de voltak olyanok is, amikor két tökéletes T20 után T19-re dobott. MvG nagyon akart dobni egy 9-nyilast, és már az utolsó 3 nyilára gondolt a 3. eldobottnál. 141 helyett 144-re akart maradni, szóval ilyen apró motivációkat ekres. Érdekesség, hogy Mensur ellen egy másik fajta 9-nyilast akart dobni bullokkal, érzi a kopasz az erőt, és nekem úgy tűnik, minden szektorral jó barátságot akar ápolni, dob sokat T18-at, T19-et.

Ő nem csinál abból gondot, ha mondjuk vdB több 180-nat dob. Gerwennek a döntő kell!

Ha nem húzzák el nagyon, ha jön a papírforma, és sima meccs lesz, akkor ez az opció jöhet. Egyébként tegnap Dimitrinek extra napja volt T20-on, egész jól jöttek neki, de Gerwen azért könnyen elveheti az önbizalmát, és akkor a belga is bár próbál magára nyugalmat erőltetni, belül feszül keményen. Gerwen meg sokszor kerekít akkor is, amikor más simán rádobna a T20-ra 3. nyillal körön belül.

Őszinte leszek, valahol ott 20 körül várom a 180-nakat, de mivel én nem számítok hosszú meccsre, és Gerwen eleve sokat vált, meg talán DvdB-nek is rosszabb napja lesz, mint tegnap, így összességében úgy vélem, 20 alatt maradhatunk. Ehhez persze kéne az, hogy mondjuk 6-2-nél ne legyen szorosabb. Talán nem is lesz!

van den Bergh, Dimitri - van Gerwen, Michael: 180-asok száma - Felett/alatt tipp