Egy barátságos felkészülési meccs eredményét nagyon nehéz megjósolni, főleg ha közel hasonló erők küzdelme várható. Két Bundesliga együttes "feszül" ugyanis egymásnak, viszont ebből inkább ismét lehet egy buli meccs így az év legelején, mintsem hogy vérre menő küzdelem. Ebből pedig arra lehet következtetni hogy ismét elszabadulnak a gólok, a Bundesliga ugyanis még bő két hét mire folytatódik, így még nem szükséges kellően élesnek lenni a csapatoknak.. A mérkőzést Portugáliában rendezik így egyik csapat sem élvezheti a hazai pálya előnyét.

A Hoffenheim támadójátékára nem igazán lehet panasz. Bár a bajnokságot pocsékul zárták hiszen a legutóbbi öt meccsükön nyeretlenek maradtak (0-1-4), egy meccset leszámítva mindig lőttek gólt/gólokat Dabbourék. Most a téli szünetben sikerült megszerezniük kölcsönbe a Nice csapatától Kasper Dolberget is, így egy újabb jó támadóval bővülhet a repertoár. Karácsony előtt három barimeccset már lenyomtak és bár volt hogy 2x60 perces meccsben egyeztek meg aktuális ellenfelükkel, egy dolog közös volt a találkozókban még hozzá a rengeteg gól. Egyik meccsen sem adták három lőtt gól alá, ellenben a védelem is hibázgatott hiszen 8 dugót is kaptak.

A Wolfsburg a Bundesliga egyik legjobb formában levő csapata volt novemberben. Nagyon elkapták a fonalat aminek köszönhetően egészen a 7.helyre jöttek fel egymás után szerzett négy győzelmükkel, utolsó alkalommal éppen a Hoffenheimet legyőzve (1-2). A világbajnokságot követően két barimeccset toltak le, mindkét alkalommal döntetlent játszva (1:1, 2:2). A sormintába nagyon beleillik egy 3-3, ami a két csapatot ismerve könnyen összejöhet, de én maradok a biztosabb 3,5 gól feletti opciónál.

A Wolfsburgból Roussillon és Nmecha bajlódik kisebb sérüléssel így valószínűleg nem lépnek ma pályára hogy a liga folytatására 100%-sak legyenek, amíg a Hoffenheim Prömel, Kramaric és Bruun Larsen játékát kénytelen nélkülözni. A csapatok mindig gól gazdag meccseket tolnak egymással, utóbbi 10 meccsükből 9 alkalommal esett 3 gól minimum és tegyük hozzá azok tétmérkőzések voltak, nem újévi "buli" meccs mint a mai.

Tipp: 3-3

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg: Gólok száma - Felett/alatt tipp