Gyorsan ledörgetik a Bundesliga utolsó 2022. évi fordulójának visszavágóját a Hoffenheim és a Wolfsburg között.

A két csapat ugyanis Portugáliában edzőtáborozik, és az első felkészülési mérkőzésüket egymás ellen játszák. A november közepén játszott találkozót Sinsheimben némi meglepetésre a Farkasok nyerték, holott a vezetést még a hazai csapat szerezte meg Baumgartner révén, de aztán még az első félidő ráadás perceiben Kabak szerencsétlen mozdulata miatt egalizáltak a Farkasok. A második játékrészben Baku lövésével sikerült elhozniuk a vendégeknek a három pontot.

Van tehát a meccsben egy közeli élmény, ami pikánssá teszi azt. Nyilván nem ez fogja meghatározni a meccs légkörét, mert mégis csak egy felkészülési mérkőzésről beszélünk.

Emellett azonban ott van a Hoffenheim eddigi felkészülési szezonja, ami felettébb impozáns. Impozáns gólok tekintetében. Három meccset játszottak eddig, mindegyiken szakadt a gólzsák. Igaz, ezek közül kettő is 2x60 perces volt, de akkor is. A három meccsük eredménye: 3-3 (Fürth), 3-2 (1860) és 4-3 (Elversberg). Látható, hogy ezek az ellenfelek másod-harmadosztály színvonal, és ezek ellen is megkapták a 2-3 góljukat. Mi lesz egy első osztályú csapat ellen…

A Hoffe láthatóan kísérletezésre használja a felkészülést, és nincs ellenére a sok gólos mérkőzés. A Wolfsburg két felkészülési mérkőzést játszott decemberben, az első meccsen a Nordsjaelland ellen egy sorcsere után egalizált ellenük a dán ellenfél, míg a második meccsen értékes 2-2 lett a vége a kihegyezett Brentford ellen. Mindkét meccsen az első félidőben már rúgtak gólt!

Azt várom, hogy bátor támadójátékot játszik a két felkészülésben lévő csapat. Ráadásul a Hoffe új középcsatárt igazolt a dán Kasper Dolberg személyében, aki biztosan bele akar rázódni a csapat játékába. Emellett a Hoffe védelme elég kaki mostanság, simán lőhetnek a Farkasok gólt az első félidőben.

TSG Hoffenheim - VfL Wolfsburg: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp