A LaLiga 16. körét kezdik a csapatok pénteken, lassan osztogatják a félévi bizit, és jópár csapat bizonyítványában lenne karó, e két csapatnál több is.

Viszont lesz még 3 meccs a felezőig, lehet javítani, és kell is.

Az Elche idénye horror, full utolsó a csapat a tabellán, a 15 forduló alatt lőtt 10 gól egyenesen nihil. A statok alapján is helyt álló ez, hisz a lövések és a kaput eltaláló lövések terén is utolsó a csapat. Viszont úgy érzem, valamikor most jött el a pillanat, amikor az eddig stat-okat, meccseket ki kell dobni az ablakon, és az Elche végre elkezdhet focizni, mert veszíteni valója nincs. Ez a bekkelős foci nem vezet eredményre, én még emlékszem azokra a találkozókra, amikor feljutottak jó kis 0-0-ás play off meccsekkel, hát eret vágtam volna magamon.

Egyébként a két együttes totál hasonló cipőben jár, mert a Celta hasonlóan pocsék félszezont produkál. Annyi a különbség, hogy a keret erősebb, így otthon a Celta összebarkácsolt egy-két győzelmet, egyébként nulla a vigói csapat is. Idegenben 1-1-5 a mérleg, legutóbb ugyan megúszták a kpaott gólt, de előtte az Almeria vert hármat, amely ugye Sadiq eligazolása óta impotenciával küzd, az előtt közvetlenül meg a Valladolid vert négyet a Celtának, szintén olyan csapat, amely nem arról híres...

Ezek után valószínűleg nem lesz meglepő azoknak sem, akik nem követik a ligát, hogy mindkét klubvezetés kirúgta a mestert, akivel kezdte az idényt. Almirón és Coudet is repült, nagyjából pár nap eltéréssel, de a helyzet azóta sem javult egyik klubnál sem.

A vigói együttes idegenben nem jó, igaz, idén otthon sem annyira. Én azt mondom, az Elche annak ellenére, hogy eddig támadásban nem sokat mutatott idén, ezt a tesze-tosza Celtát meglepheti. Egyszerűen nincs más lehetősége, mint végre tökösen focizni, és felhagyni ezzel a cak hátrafelé játszom focival. Széleken a Celtát meg lehet keverni, Mingueza zavarba hozható, Aidoo középen szintén, Gumbau távolról is veszélyes szokott lenni. Igazából az Atleti ellen már látszott az akarás, fizikalitást belevitte az Elche keményen, mondjuk annak meg is itta a levét. De azt mondom, a Wandában még csak-csak elfogadható volt, hogy ikszre próbált játszani, itt most mutatni kell valamit előre játékban, és ez a Celta idegenben sebezhető. Én privátban is húzom ezt a tippet, aztán ha nem jön, ráduplázok egyet a 2. félidős hazai góllal. A Celta ráadásul még hosszabbítást is játszott a kupameccsén, valószínűleg az sem tett túl jót nekik. De nem ez a fő indok, én úgy vélem, az Elchénél most jött el az idő, amikor 19-re lapot kérnek, és szerintem saját magukat fogják meglepni azzal, hogy tudnak focizni. Eleve jellemző ez a LaLigára, pár éve az Alavés csinált hasonlót, hogy sokáig nem nyert, aztán durr a semmiből zsinórban négyszer is...

Elche - Celta Vigo: Elche gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp