Pénteken kezdődött a forduló, két elég jó kis zsibbasztót kaptunk, két ordas 0-1, inkább a lapok domináltak a Liga jó szokásához hűen, mintsem a gólok. Könnyen lehet, hogy ez a forduló szombaton is csupa undert hoz, én pedig azt a meccset szúrtam ki, amelynél papírforma a kevés gól.

A tabellán a 11. és a 15. helyen áll a két csapat. Négy hely a különbség, de ez pontszámban csak kettő, szóval sűrű ott a massza a középen, egy-egy jó, vagy épp rossz időszak, és könnyen lehet 5-6 helyez mozdulni föl és le akár két kör alatt.

Aguirre, a Mallorca mestere ennek nem híve, ő a stabil pontgyűjtésben hisz, stabil a felfogás, stabil a csapat, de semmiképp sem látványos, amit a szezonban a Mallorca művel. Mióta Kubo sincs, elég egyoldalú a játék, és játék leginkább akkor van, ha ég a ház. Aguirre nem is tagadja, hogy a defenzív fociban hisz, legyen meg az iksz, elöl meg Muruqi vagy összehoz egy gólt, vagy sem. Mert kb a Mallorca támadójátéka tőle függ, amikor nem játszik, akkor aztán tényleg csak a 0-0 tartása a cél, ha játszik, akkor van sansz a gólra.

Viszont a liga egyetlen csapat, ahol a lőtt és kapott gólok száma sem éri el átlagban az 1.00-át. Látszik, hogy mekkora underkirály a szigetlakók csapata. Igazi underkirály, remek védekezés, egyoldalú, egysíkú, egyszemélyes támadójáték. Pedig a Mallorca tudna focizni, ám Aguirre mester úgy van vele, hogy döntenie kellett:Látvány vagy bennmaradás? A Mallorca ellen szenvednek a nagyok is, Barca, Atleti, csupa 1-0-ák...

Ami a Valadolidot illeti, szintén egy olyan együttes, ami nem a gyönyörű és eredményes támadásairól híres. Idegenben főleg nem, 7 idegenbeli meccsén 5 gólt hozott össze, abból három a Geta elleni találkozón jött össze, a másik hat találkozóra jutott összesen két gól. A Valladolid is úgy lesz vele, hogy Mallorcáról egy pontot hazavinni nem rossz dolog, szóval én nem számítok olyan igazán nagy látványra. A Valladolidnak a góllövéssel problémája van alapvetően is, a Mallorcát meg nem könnyű átjátszani. Nem akarom én tovább ragozni, szerintem full under, egy gól jöhet, mert a hiba benne van, de két gólnál is pushra kihozzuk, és 3+ gólnál bukunk csak, ami őszintén szólva benne lehet, de szerintem ne lesz.

Mallorca - Valladolid: Gólok száma - Ázsiai - Asian Over/Under tipp