Egy amatőr együttes lesz az élvonalbeli Nantes kupaellenfele a Francia Kupa 9.fordulójában, azt gondolom, hogy ennél csak nehezebb ellenfeleket kaphatott volna a vendég csapat. A gyenge formájuk miatt így is kötelező hoznia az első osztályú együttesnek a mérkőzést, pláne ha azt nézzük, hogy a hazaiak csak azért lehetnek itt, mert 3-0-ás különbséggel ők kapták meg a Caen elleni mérkőzést.

A Virois a Normandie National 3-at vezeti, bár legutóbbi mérkőzésükön hatalmas pofonba szaladtak bele idegenben, még december 10-én. 7-1-1-es mérleggel és 21-7-es gólaránnyal állnak a tabella élén, és még úgy is van 3 pont előnyük, hogy a legutóbbi mérkőzésükön 3-0-ás vereséget szenvedtek az Oissel csapata ellen.

A Francia Kupában december 21-én hazai pályán fogadták a Caen csapatát, és a Ligue 2-es ellenfél 3-0-ás arányban nyert is az amatőr együttest. Csak hogy egyik játékosa jogosulatlanul szerepelt a másodosztályú csapatnál, ugyanis a tartalékok között volt egy eltiltása, amit ezen a találkozón kellett volna letöltsön. A Francia Szövetség elismerte, hogy nem lett volna szabad engedélyezzék a játékos kiválasztását a mérkőzésre és dolgozni fognak egy olyan rendszeren, hogy ez ne fordulhasson elő többször (rövid idő alatt ez a harmadik ilyen probléma volt állítólag). A Virois pedig köszönte szépen és készülhet a mai találkozóra.

A Nantes ugyan pocsék formában van az élvonalban, azonban azt hiszem, hogy ezen a találkozón növelhetnek egy kis önbizalmat. Azt gondolom, hogy nagyon nem éri meg tartalékolni ezen a mérkőzésen, nincsen szerintem azon a szinten a csapat, hogy egy nyögvenyelős mérkőzéssel hangoljon a 11-ei Lyon elleni mérkőzésre. Főleg úgy, hogy a Lyon most sebezhető valamennyire.

A tippem az, hogy ráfekszik a csapat az első játékrészre és nagyon gyorsan megpróbálják eldönteni a mérkőzést, majd a második félidőben rápihennek a bajnokira. Legalább 2 gólt várok a félidőig a vendégektől.

AF Virois - Nantes: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp