Az első United Cupot sikerült összehozni Sydneyben, ahol a férfi/női csapatok nem hivatalos Vb -jén végül Olaszország és az Egyesült Államok csapata került a fináléba.

Érdekes, izgalmas lebonyolítás volt, a csapatok többször is éltek az utolsó pillanatban is lehetőséget adó cserére, így többször is a meghirdetett párosításoktól előzetesen megadottól eltérő játékosok futottak sokszor ki a pályára. Ettől eltekintve a mérkőzésekre nem lehetett panasz.

Voltak olyan játékosok is, akik veretlenül, remek formájuk ellenére kénytelenek voltak abbahagyni a versenyzést a rendezvényen, hiszen Norrie hiába nyerte mindhárom meccsét, többek között Nadalt is verve, a csapat eredmények számítottak, melyben a lányok gyengébb eredményei elütötték a továbbjutástól.

A finalisták közül Fritz egyenletes teljesítményt nyújtott, egyedül a már említett nagy formában lévő Norrie tudta elkapni, az adogatásai ellen nem volt sok keresnivalója az ellenfeleknek és az éles végjátékokat is remekül bírta, ami mutatja, már az év elején remek mentális állapotban van.

Látva a heti teljesítményeket én most is azt mondom nem szakad meg a sorozat, Fritz megnyeri ezt a meccset is!

Berrettini sosem az Ausztrál Open környékén szokott szárnyalni, a Tsitsipas elleni rangadóját is végül elbukta, míg Hurkacz ellen is erősen billegett a játéka, végül azt sikerült behúznia.

Nálam egyértelműen az amerikai van összeszedettebb állapotban, ráadásul eddigi történelmük is Fritzet támogathatja, szebb emlékekkel, hiszen két eddigi találkozásukat egyaránt behúzta.

Fritz, Taylor - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp