Vasárnap öt mérkőzéssel folytatódik a Serie A 17.fordulója, amiből a Napoli sikere tűnik egy egyik legbiztosabbnak. Bár az új év első bajnokiján a vendégek kikaptak, amíg a hazaiak győztek, ebből kár lenne kiindulni, sokkal jobb csapat a Napoli akik hamar kijavítják majd a múlt heti csorbát.

Spalletti csapatáról egész ősszel ódákat lehetett zengeni. Nagyon magabiztos előnnyel vonultak téli szünetre a bajnokságban és mellette jól mutatta hogy mennyire bika is most ez a gárda, hogy a Bajnokok Ligájában úgy tudták 15 ponttal megnyerni a csoportjukat hogy a Liverpoolt is maguk mögé utasították, az Ajaxot pedig oda-vissza kiütötték. Elképesztő gólokat szereztek, több igazán szépségdíjasra sikeredett. Osimhen kilenc találatával vezeti a góllövőlistát, de mellette Kvaratskhelia nevét is meg kell említeni aki 21 évesen a grúz bajnokságban robbant be a Serie A-ba. Az idei első bajnokit bár elbukták, nem kell szégyenkezniük. A legnagyobb rivális Inter volt ugyanis az ellenfél, akik az egyetlen kaput eltaláló lövésükből nyerték meg 1:0-ra a mérkőzést. Ez egy rangadón mindig benne van a pakliban, nem kell csüggedni, az előny még mindig jelentős (5 pont), ma pedig kötelező a három egység.

A Sampdoria ellentétes utat jár be. Túl vannak már edzőcserén, próbálgatják jobbra balra a játékosokat de semmi se válik be. Stankovic ugyanúgy sikertelen mint Giampaolo volt, de ismerős a mondás kakiból nehéz várat építeni. A felkészülési meccsek jól sikerültek (4-1-0) de gyenge képességű ellenfeleket választottak amolyan felhozó meccsnek, így ebből kár kiindulni. Amiből már lehetne valamire következtetni az a Sassuolo elleni bajnoki, ám hiába nyerték meg, még két gólos vezetés után is benne volt hogy kiegyenlítenek Berardiék. A védelem nem volt a helyzet magaslatán, ezt egy jó formában levő Napoli kegyetlenül kihasználhatja majd. Ami fura lehetett a hazai szimpatizánsoknak hogy a csapat először az idényben két gólt is lőtt, de ebből az első egy kavarodás utáni szép, ám szerencsés mozdulat után született, majd a másodikat konkrétan ajándékba kapták, igaz egy tökéletes lövés is kellett ehhez..

Szerintem simán nyeri a Napoli a meccset kapott gól nélkül, amiből következik hogy az első gólt is ők lövik. A legutóbbi hét egymás elleni meccsükön simán nyert a Nápoly, 5 alkalommal pedig gólt sem kaptak.

Tipp: 0-2

Sampdoria - Napoli: Napoli szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp