Nagy lehetőség nyílt az Ajax előtt, hiszen tegnap botlott a PSV, mivel csak 0-0-t játszott a Sparta Rotterdam együttesével.

Ezt az Ajaxnak ki kell használnia, kötelező a három pont! Az amszterdamiaknál nem volt nagy mozgás eddig, hiszen Daley Blind távozásán kívül jelentős hiányzó nincs. Érkezett még a kapuba Geronimo Rulli a Villarrealtól, de amit előzetesen láttam kezdőcsapatot, abban nem ő szerepel, hanem Pasveer. Blind helyén Devyne Rensch kezd majd, ő egy nagyon fiatal, 19 éves srác, akit a Jong Ajaxból emeltek ki két éve, abszolút ismeri már a játékstílust, illik a csapatba.

Az Ajax jó formában várja a szezon folytatását, mivel a decemberi felkészülési szezonban két alsóbb osztályú holland csapatot (Volendam és Telstar) nagyon megvertek két gólzáporos mérkőzésen, míg a felkészülés kezdetén a Blackburn verte őket (0-2). Mondjuk az a csapat még elég tartalékos volt, nagyjából 3-4 sztenderd kezdő lépett pályára.

Én úgy látom, hogy a forma alapján az Ajax győzelme abszolút várható!

Az ellenfelük a NEC Nijmegen csapata lesz, akikről személy szerint nem sokat tudok. Gyenge középcsapat, pozitív mérleggel. Erősségüket az hozza, hogy nehéz őket megverni, hiszen 8 döntetlenjük van 14 forduló után, ráadásul az utolsó két bajnoki mérkőzésen érték el 3 győzelemükből kettőt. Az utolsó 6-1-es bajnokival tették pozitívba a mérlegüket. Egyetlen felkészülési mérkőzést játszottak, a másodosztályú Emmentől 3-2-re kaptak ki.

Összegezve úgy látom, hogy a Nijmegen jelenlegi szereplését két olyan mérkőzésnek köszönheti, ami egyszeri volt. Inkább a hátsó traktusba tartoznak, viszonylag erős védelemmel. Talán ennek köszönheti az első félidő over, hogy kifejezetten szép szorzót kapunk. Két gól úgy, hogy az Ajax védelme bizonytalan, ezt megmutatta a felkészülés (kaptak 2, 4, 1 gólt), de előre játékban Brobbey egyre jobban felturbózza magát. Szerintem két gól lehet a mérkőzés első félidejében.

NEC Nijmegen - Ajax: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp