Az ötödosztályban egyre jobb formába lendülő Lannion fogadja az élvonalbeli Toulouse csapatát az egyik utolsó ma mérkőzésen.

4-3-4-es mérleggel és 22-17-es gólaránnyal állnak a hatodik helyen a National 3 Bretagne csoportjában, jobb gólkülönbségüknek köszönhetően. Az együttes legutóbbi 4 mérkőzésén négy győzelmet szerzett, ezzel pedig a legjobb formában lévő együttese ligának a Lannion. Öt együttes is egy ponton belül helyezkedik el, és pontszámban közelebb van számukra a kiesőzóna, mint az első helyezett, a feljutásra legnagyobb esélyes Dinan Lehon.

A kupában októberben és novemberben játszottak legutóbb, akkor mindkét találkozójuk iksszel zárult. A 7.fordulóban már majdnem kiestek, akkor a 90+6.percben sikerült döntetlenre menteni a mérkőzést, majd tizenegyesek után sikerült továbbjussanak. Egy fordulóval később már gól nélküli döntetlen következett a rendes játékidőben, majd egy hosszúra nyúlt büntetőpárbaj után, 7-6-al sikerült kiharcolják a továbbjutást. Nagy kérdés, hogy ma meddig húzzák majd kapott gól nélkül, reményeim szerint a találkozó elején beveszik a hálójukat.

A Toulouse egy nagyon csúnya vereség után javított a hétvégén az Ajaccio ellen, így valamivel jobb a helyzetük, legalább rögtön sikerült kiküszöbölni a vereséget.

Ebben a körben csatlakoztak az első osztályú csapatok a kupában, így a vendégeknek ez lesz az első mérkőzésük. Túl sok kiemelkedő játékosa nincs a Toulouse-nak, így azt gondolom, hogy nagyon nem tudnak pihentetni a következő mérkőzésükre, max. pár meghatározó játékosukat.

A tippem az, hogy bekezdenek a vendégek és megpróbálják a félidőig eldönteni a továbbjutást, mert eléggé orosz rulett a büntetőpárbaj. Több esélyes együttes is elvérzett már idáig és el fog még egy-kettő, de nem hiszem, hogy majd ezen a mérkőzésen lenne meglepetés. Legalább 2 gólt várok a félidőig.

Lannion - Toulouse: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp