A LaLiga 16. körét Bilbaóban zárják, az Athletic vendége az Osasuna csapata lesz. Melero Lopez játékvezetése mellett rendezik a találkozót, amely véleményem szerint inkább lesz taktikai csata, mint őszinte, nyílt találkozó.

A két együttes a középmezőnyben található, de annak inkább első felében. Szóval egyelőre hátrafelé nem nagyon kell tekintgetni, sokkal inkább kéne előre, mert azzal, hogy a Sevilla idén aligha lesz top4-es, egy BL hely felszabadult, amire vannak 6-an, 7-en, reálisan nézve a Bilbao, a Villarreal, a Sociedad és a Betis.

Viszont nem csak BL létezik, van itt EL meg Konferencia Liga is, és a top7-be idén mindkettő simán beférhet.

A Bilbao stabil, de valami brutálisan stabil, otthon 8 meccsen 4 gólt kapott. Martinezéknek gólt lőni nem egyszerű, masszív csapat az Athletic, fizikális, tényleg nem könnyű átjutni azokon a falakon, és ha netán sikerül, még mindig ott van Simón, aki ugye válogatott kaliber, aligha véletlenül.

Az OSasuna csapatának nem is igazi erénye a góllövés, főleg nem idegenben. Hasonlóan a baszk csapathoz, a pamplonaiak is a stabilitásukkal érik el eredményeiket. Ararsatét és Aguirrét pont ezért sokszor keverem, mert az utóbbi, a mallorcai mester pont olyan defenzív, mint ahogy Arrasate csapata az. Az Osasuna nem rest 5 védővel játszani, és ami a Bilbaóra elmondható, elmondható az Osasunára is. Sokat ütköznek, letámadnak, nem hagyják az ellenfeleket gurigázni, hátul pedig sallangmentes a játék, kevés hibával játszanak. A rosterben biztos megvan az az ember hátra, aki sebességben képes felvenni a versenyt Williams-ékkel, de ha az Osasuna defenzív lesz, és nem támad ki, a Williams tesók sebessége eleve nem tud majd kamatozni. Márpedig azt ne várjuk a vendégektől, hogy területet hagynak Inakiéknak.

E két csapat nagyon kevés lövést enged az ellenfeleknek, csak a Barca enged kevesebbet, mint ez a kettő. Szóval ja, ez underszagú, ráadásul Melero spori sem az a vadállat, aki Lahoz-módra belevinné a fűszert. Egy fizikális meccset várok, ahhol max. 1-2 dugó születik, de ezen a meccsen kell majd melózni a gólért, az aligha jön magától.

Nem tuti tipp, mert itt 3 lövésből 3 gólt lőni, de hogy minden jel az under felé mutat, az fix.

Athletic Bilbao - Osasuna: Gólok száma - Felett/alatt tipp