Picit előre szaladok az időben, egészen csütörtökig, ugyanis akkor indul az igazi dömping a 2023-mas Férfi kézilabda világbajnokságon. Ugye az előzőre még brutál nagy hatással volt a covid, amire így hirtelen emlékszem, hogy rengeteg csapat elégedetlen volt, kik a szűréssel, kik a korlátozásokkal, talán a magyar csapatnak is volt videója, ahogy a szálloda kertjében edzenek, de voltak komplett csapatok, akik el sem utaztak a covid miatt, és voltak, illetve volt olyan, amely a tornán belül covidosott meg úgy igazán.

Ez a csapat pont a Zöld-foki-szigeteki volt (bocs, ha nem helyesen írom, de nézzétek el), viszont az afrikai együttes azért bemutatkozott, és pont ellenünk tette. Azt tudjuk, hogy az nem minden idők legjobb magyar csapata volt, de a 34-27-es végeredmény az egyébként vállalható volt, ráadásul fixen állítom, már akkor bújkált bennük a vírus, ami felértékeli a teljesítményüket.

Aztán a csapatukban sok lett a covidos, így kénytelenek voltak feladni a tornát.

Az egészben csak az az érdekes, hogy akkor 2021-ben Uruguay is abban a csoportban volt, és amíg a zöld-fokiakat 34-27-re vertük, addig Uruguay-t 44-18-ra. A különbség nagy volt, a németek majdnem 30-cat tettek közé az uruk ellen. Szóval ott a brazil-argentin duó mögött van Chile még, és aztán 'egy picike űr'. Vagy mag a nihill.

Nagyjából a rosterek megvannak, és mit tagadjam, senkit nem ismerek az uruk közül, de azt látom, hogy ez a csapat alacsony. Igazából ha az adatok helyesek -és miért ne lennének- két játékos van 190 centi felett, de épphogy. Ez a mai modern kéziben egy vicc, ha csak megnézzük a magyar csapatot, kb egyedül Hanusz van 190 alatt... Közben a zöld-fokiaknál azért ezek a srácok termetre elég bivalyok, és azt is tudjuk, hogy a genetika is velük van. Ezek színesbőrű srácok, jobb rugókkal, jobb adottságokkal ehhez a sporthoz.

Na most, ha azt nézem, hogy ezek 2021-ben 27-et lőttek nekünk félig-meddig covidosan, úgy, hogy a magyar fal kb az egyik legdurvább, legfizikálisabb, legmagasabb a világon, akkor mennyit lőnek majd az uruknak, akik otthon játszanak, vagy a spanyol alsóbb ligákban?

Az uruk ha lassítják is a játékot, szerintem a zöld-fokiak azért ezt a meccset egész biztos be akarják húzni, jó rajtot venni. Meg igazából ha úgy alakul a találkozó, hogy a zöld-fokiak a feltételezhető fölényt rögtön gólokban tudják megmutatni, az uruk sem nagyon csalhatják az időt hátrányban. Meg igazából nekik mindegy is, hogy 5-tel vagy 25-tel kapnak ki, nekik is ezen a meccsen van egy-két százalék esélyük valamire, de még ez is túlzás.

Cape Verde - Uruguay: Cape Verde által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp