Két nemzetközi kupamegmérettetés között játszanak egy igazi rangadót a női K&H Liga 10. fordulójában, mely megmozgatta a fantáziámat. Ezen a liga egyetlen veretlen csapata, az FTC-Rail Cargo Hungária fogadja a jelenlegi harmadik helyezett DVSC Schaeffler csapatát. A párharc esélyese minden kétséget kizáróan a pályaválasztó IX. kerületi csapat, de van egy olyan érzésem, mely szerint ez egy szoros találkozó lesz és ennek a félidejéből akár tőkét is kovácsolhatunk.

Mind a két csapat európai kupameccset játszott hétvégén, tehát a kettős terhelés mind a két félnél adott. Bár a Fradi legutóbbi mérkőzésén 27:26-ra kikapott a BL címvédő Kristiansand otthonában nem mondhatjuk, hogy rossz passzban lennének Elek Gábor tanítványai. Hazai bajnokijaikat tükörsimán hozzák, de inkább taktikusan, mint fölényesen. Általában annyit adnak ki magukból a zöld-fehérek, ami a biztos győzelmükhöz kell és valószínűleg nem lesz ez másként a Debrecen ellen sem. Sérültek terén sem állnak túl jól a hazaiak, mert a meglévő maradiak mellé Márton Gréta is feliratkozott a listára, sőt Andrea Lekicsről is olyan hírek érkeztek, hogy kisebb betegséggel küzd.

Szilágyi Zoltán Lokija sincs rossz szériában, hisz hétvégén a Nyköbing csapatát verték az Európa Liga C-csoportjának nyitófordulójában 28:27-re. Emellett a bajnokságban is jól szerepelnek, de itt azért benézett nekik egy-két megmagyarázhatatlan vereség, gondolok itt elsősorban a Siófok elleni idegenbeli sittjükre, ahol egy többszörösen "agyonnyert" meccsből jöttek ki vesztesen. Viszont "ami nem öl meg az megerősít" alapon ebből is tanulhattak. Sérültekkel jobban állnak vendéglátójuknál, bár Jovovics könyöksérülése ebben a feszített tempóban nem jött jókor. Ugyanakkor tíz hónapos kényszerpihenő után újra visszatért kapusuk Anca Giegerich, aki a dán Nyköbing elleni siker egyik fő letéteményese volt Planéta Szimonetta és Kácsor Gréta mellett.

Szoros, taktikus, koncentrált első 30 percre számítok a mérkőzésen, ahol abban sem vagyok biztos, hogy előnyre tudnak szert tenni a hazaiak.

Ferencvárosi TC (n) - DVSC Schaeffler (n): Hendikep - 1. félidő - Hendikep tipp