Én ezt a tippet nem vagyok hajlandó kihagyni a Guruból.

Csütörtökön este 9-kor londoni szomszédderbit rendeznek a Premier Leagueben. A Craven Cottage-on látja vendégül a Fulham együttese a Chelsea gárdáját. Aki figyelemmel követi a PL-küzdelmeit, az tapasztalhatja körről-körre, hogy a Chelsea komoly gödörben van, amiből még Graham Potter érkezése sem tudta kirángatni a csapatot. Sőt, ha az eddigi eredményeket nézzük, akkor a tehetséges angol tréner mérlege a londoniaknál inkább negatív, semmint pozitív.

Úgy tűnik, hogy Roman Abramovic lassan egy évvel ezelőtti távozásával a klub lassú hanyatlásba kezdett. Jelenleg középcsapatnak számítanak a bajnokságban, s egyáltalán nem biztos, hogy a szezon végén sikerül nekik elcsípniük a nemzetközi kupaporondot.

Nem is tudom mikor láttam olyan időszakot a Chelsea életében, amikor egy hétmeccses periódusban mindössze egyetlen párharcot tudtak behúzni egy iksz mellett. A rangadókat sorra bukják el, rúgott gólok nélkül (Arsenal, Newcastle, Manchester City ellen háromszor is cumiztak). Egyszóval kezd megkopni a Kékek 2000-es évek eleje óta tartó régi dicsfénye, s ennek következtében az olyan kiscsapatok is felbátorodnak ellenük, mint a kiesés elől menekülő Notthingham (1:1).

Az Oroszlánok ugyanis a Forrestet sem tudták legyűrni az újév első napján, akkor mit várjunk tőlük, egy menetelő Fulham otthonában? Marco Silva gárdája úgy tűnik, hogy idén csontsimán bennmarad a PL-ben, sőt. Jelenleg a tabella 7. pozíciójában tanyáznak, mindössze 5 pontnyi lemaradásra az EL-t érő helyektől.

A tipp egyetlen buktatója Mitrovic hiánya lehet sárgalapos eltiltások miatt. A szerb csatár élete szezonját futja, s a Fulham várakozáson felüli teljesítménye drasztikusan összefügg az ő formájával. 15 meccsen lőtt 11 gólja az alappillére ennek a menetelésnek. Tény, hogy úgy fest, hogy ezáltal "orrnehézzé" vált a csapat, ám hiszek abban, hogy ez ellen a mostani Chelsea ellen eredményesen vehetik fel a harcot. Mindezek mellett a vendégek kerete is világháborús állapotokat mutat, ha hihetünk a sajtós infóknak.

A fogadási irodák kínálata pedig még Mitrovic hiányának ellenére is túlzó. Nem akkora underdog ez a Fulham, mint azt a szorzók sugallják nekünk. Illetve jelenleg a Chelsea sem akkora név, hogy már pusztán ettől agyonfavorizálják a Kékeket. Nem tudok elmenni ezek mellett az elmért oddsok mellett, simán van sansz rá, hogy legalább az egyik pontot otthon tartja a Fulham.

Tippem: 1:1-es döntetlen.

Fulham - Chelsea: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp