A 21 éves Jack Draper a Next Gen -hez tartozó egyik legnagyobb tehetség, aki az elmúlt évben a Challenger szintről az ATP magasabban jegyzett versenyeire is "beszivárgott".

Nagy jövő előtt áll a brit, aki rendkívül agresszív stílussal rendelkezik, ő és a dán Holger Rune, akikről már most ki lehet nyilatkozni a TOP10 masszív tagjai lehetnek a közeljövőben, ha tartják ezt a fejlődést és az akaratuk sem párolog el, de miért is történne változás az attitüdükben ...

Nos Draper óriási elánnal vágott neki az új szezonnak is, bár a múlt héten ugyanitt az egyik bázisnak számító Adelaideban a második körben kikapott Khachanov ellen, de előtte azt a koreai Kwoont verte, aki most újra az útjába került, immáron azonban az elődöntőben.

Az adelaidei második héten, szett elvesztése nélkül, magabiztosan hasított keresztül a riválisain, Sonegonak és Tommy Paulnak két breakelt szettet osztott, míg khachanovnak is sikerült két szettben visszavágnia a múlt heti pofonért.

Kwon is tartja a múlt évben produkált jó formáját, de nálam az ázsiai a TOP30 szintjét megütő tenisz, ami elegendő egy szinten,illetve a jobb játékosok gyengébb napjai való legyőzéséhez, de egy lendületben lévő Draper a saját játékával ne fog megfogni.

Draper irányítja a játékot, ha a pálca kezében marad, onnantól pedig nincsen kérdés, ahogyan kettejük múlt heti meccsén is történt, sima 6:2,:6:1 -es angols sikerrel. Most is hasonlót, ha nem is ilyen egyértelmű, de két szettes továbblépést várok a britek nagy reménységétől, aki hamarosan No. 1 birt játékossá nőheti ki magát.

Draper, Jack - Soonwoo Kwon: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp