Két első osztályú együttes játszik egymással felkészülési találkozót, egy német és egy svájci. Egyik csapat sem épp a legjobb felkészülési időszakát éli, a Bochum például sorra bukja a meccseit, ma két mérkőzés vár az együttesre; játszanak 11-től a Diósgyőrrel, míg 15:00-tól a Luzern ellen.

Spanyolországban, Andalúziában edzőtáborozik jelenleg a Bochum, a mai a hetedik napjuk és ezt egy dupla meccsel töltik. Ugyan jobb csapat a német, mint svájci riválisa, azonban több okból is azt gondolom, hogy a Luzern ezen a találkozón képes lehet legalább két gólt szerezni. Előszőr is pár nappal ezelőtt 120 perces mérkőzést játszott a Bochum a Grasshopper ellen, másodszor ma két mérkőzést is játszanak rövid idő alatt, harmadszor pedig a formájuk hagy némi kivetnivalót. Tudom, hogy az, hogy dupla mérkőzés vár a csapatra nem azt jelenti, hogy végig ugyanazok játszák, azonban egy felforgatott keret kevésbé lehet partiba azzal a svájci együttessel, aki azért nem annyira rossz most a téli időszakban. Írom ezt úgy, hogy a legutolsó mérkőzésükön kikaptak a Mainztól 5-1-re.

Nem akarom összehasonlítani a német és a svájci bajnokságot, nem is szabad, de nem lehet elfelejteni, hogy az eredmények ilyenkor másodlagosak. Simán benne van, hogy új taktikai elemeket gyakorolnak a csapatok, felállást, esetleg új játékosokat. Nem tudom még, hogy hogyan fog felállni az első találkozón a Bochum, de például az alacsonyabb osztályú Verl is szerzett ellenük két gólt, és kihagyott egy tizenegyest. A Zwolle és a Karslruhe szintén rúgott minimum ennyit, így látható, hogy nagyon sebezhető a védelem, sok gólt kapnak. Ugyan most jött két védekező játékos kölcsönbe, azonban még egyiköjük sem mutatkozott még be a csapatban, nem tudom, hogy ma játszanak-e illetve, hogy melyik mérkőzésen kapnak szerepet, ha kapnak. Idő kell nekik, addig pedig marad a sebezhető védelem.

A Luzern kettőt rúgott a Freiburgnak, hármat a Stuttgartnak és egyet a Mainznak a vb miatt előrehozott szünet alatt. A szintén svájci Grasshopper ellen nem sikerült gólt szerezzenek, így ha a mintát követjük, akkor négy alatt meg sem állnak. Érdekesség, hogy a német válogatott Max Mayer is a Luzern csapatát erősíti, aki egyébként csapata házi gólkirálya eddig.

A jelenlegi formákat tekintve azt gondolom, hogy most van esélye a svájci csapatnak, ráadásul akár a győzelem is meglehet nekik. Egy hét pihenés jön ezután a Luzernnek, utána már bajnoki, így még most kell bizonyítani a mesternek, hogy van helyük a kezdőben.

VfL Bochum - Luzern: Luzern által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp