Akárcsak a csütörtöki Fulham - Chelsea meccs előtt, most is bekapcsolt a fogadási vadászösztönöm, amikor az emberben megszólal az a bizony belső hang, hogy a bukik rosszul határozták meg az oddsokat.

Itt van ez a szombat kora esti Lecce - Milan meccs. Gyakorlatilag majdhogynem egy Dávid és Góliát féle párharcként is definiálható a csörte, ahol a bajnoki cím megvédéséért küzdő Milan egy igazi olasz kiscsapat, a Lecce otthonába látogat. A piros-feketék jelenleg hét potnyi lemaradásban vannak az éllovas Napolihoz képest, s bizony az őrült versenyfutásban az olyan botlások nem férnek bele, mint amit Pioli legénysége csinált a legutóbbi Roma elleni bajnokin. Giroudék ugyanis a meccs hajrájában 2:0-lás vezetést kótyavetyéltek el, ezáltal két értékes pontot buktak a rangadón (2:2).

Természetesen most fogadók és irodák egyaránt azt várják, hogy hozzák a kötelező győzelmet, s koncentráltabbak lesznek a milánióiak. Simán benne van a pakliban, már csak azért is, mert ha jól láttam, akkor a Lecce nem sűrűn csapta meg az Milant. Ha minden igaz, eddig 32 alkalommal találkoztak az olasz élvonalban, s mindezen összecsapásokon csupán két alkalommal tudott nyerni a hazai kiscsapat. Legutóbb 2006-ban!

Ezt a tényt figyelembevéve akár el is tántorodhatnék a mostani Gurus elemzéstől, azonban mégis van fény az alagút végén. Ezt pedig a Lecce közelmúltban mutatott igen jó formája jelenti. Marco Baroni gárdája Samuel Umtitivel az élen az elmúlt öt bajnokiján nem talált legyőzőre a Serie A-ban. Legutóbb még október végén nagy nehezen a Juventus tudta őket két vállra fektetni (0:1). Azóta a Via del Mare stadionban olyan csapatok véreztek el, mint az Atalanta (2:1), vagy a múlt fordulóban a Lazio (2:1). Mindezen eredmények mutatják, hogy hazai pályán még a tabella első felében található együtteseknek is rágós falat a Lecce.

Ha kicsit utánanézünk a keretek állapotának, akkor úgy tűnik, hogy a kompaktabb keret szintén a hazaiak oldalán áll rendelkezésre, míg Pioli olyan játékosokat kénytelen nélkülözni, mint Rebic, Florenzi vagy Tonali.

Végső soron aláírom, hogy a párharc favoritja a Milan, ám a kiadott szorzók, illetve a fenti érvek tekintetében vizsgálva a kiadott szorzókat, eszemben sincs az erősebb csapatra tenni. Sokkal inkább van potenciál a Lecce oldalán adott magas oddsban, amit az ázsiai hendikepek piacán egész jó szorzón biztosíthatunk. A +1.0-lás határra adott majd 1.80-as szorzó igen kecsegtető. Véleményem szerint most van olyan jó periódusban ez a Lecce, hogy a játékosok elhiszik, hogy még a legjobbak dolgát is képesek igencsak megnehezíteni. Maximum egyetlen gólnyi különbséget tudok elképzelni a Milan javára, de ez esetben is a tét még visszajárhat.

Tippem: 1:1-es döntetlen

Lecce - AC Milan: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp