A keddi játéknapra egy nagy szorzós meccset néztem ki elsőként a Ysaline Bonaventura – Ekaterina Alexandrova összecsapást.

A belga lány nem éppen egy tinédzser hiszen már 28 éves,de tavaly szeptember óta egy veszélyes játékos lett. A találkozónak pedig szerintem több szempontból is ő az esélyese. Az említett hónapban Tallinban egészen a negyeddöntőig menetelt. Azóta is szorgosan gyűjtögeti a pontokat a WTA versenyeken. Erre az évre pedig begyújtotta a rakétákat hiszen az Opent megelőzően egészen az elődöntőig menetelt Aucklandben. Nem egy atletikus alkat,de félelmetes erő lakozik benne. Rendkívül könnyedén üti az erős tenyereseket. Álló játékkal megverni szerintem nincs esélyes Alexandrovának,aki ráadásul tavaly október óta sérült volt.

Idén egy meccset nyert az orosz 160. Fourlist verte aki egy jó edzős találkozónak betudható. A következő körben viszont ki se állt honfitársa ellen. Vondrousovával vívott egy csatát Adelaideben,de hiába játszott jól az első szettben után rengeteg hibát ütött. Jöttek a kettős hibák,ki nem kényszerített rontások. A meccshiány miatt szerintem nem bírja a terhelést úgy ahogy elvárható lenne.

Jelenleg Bonaventura nagyon jó formában, addig Ekaterina komoly versenyhelyzet nélkül érkezik az Openre.

A gyors játék híve mind a két játékos,de kétlem hogy Alexandrova erőállapotában jót tenne ez a rengeteg szaladgálás. A belga legnagyobb fegyvere az hogy püföli a tenyerest és ez alól a keddi összecsapás sem lesz kivétel. Ha nem mozgatják meg, vígan üti alapvonalról stabilan a labdákat.

Nem várok sima meccset,de a belga behúzza.

Bonaventure, Ysaline - Alexandrova, Ekaterina: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp