A kézi vb első csoportkörének utolsó meccse jön, amit ha sikerül megnyernie a magyar csapatnak, akkor elég jó helyzetbe kerül, hogy a célját elérje. A top7-be kerülés a cél, vagy top8-ba, a fene sem tudja már. Mondjuk illene tudni, de itt a tippen semmit nem változtat, mert ahhoz ezt a meccset nyerni kell! Ugye a top7 mehet majd az olimpiai kvalis tornára a vb-ről, csak azt nem tudom, hogy ebből a francia csapat kiesik-e? De mondom, ez lényegtelen itt, aki mondjuk tudja, kommentben megírhatja, ne kelljen keresgélni.

Szóval a magyar csapat azzal, hogy legyőzte Izlandot, nagyot lépett a célja felé. Ugye előzetesen úgy kalkuláltunk, hogy Zöld-foki Szigetek, Dél-Korea és Brazília meg lesz verve, és minimum kettőt a svéd-izlandi-portugál trióból ütni kell. Izland kipipálva, méghozzá egy olyan meccsen lettek megcsapni, ami álomszerű, filmszerű, katarzissal, nagy feltámadással a végén.

Úgy néz ki, nekünk Izland ellen mindig sikerül alkotni valami emlékezeteset.

Portugália kikapott Izlandtól, így ők győzelmi kényszerben játszanak, mert a céljuk nekik is ugyanaz. A magyar csapat önbizalma biztosan nagyot nőtt, de szerintem ezek a srácok már vannak olyan rutinosak, hogy a földön maradtak. Magyarán nem szálltak el attól, hogy Izland kipipálva. Ki kell pipálni a luzitánokat is!

Mi és Borgesék sem játszottak 56 gól alatti találkozót a tornán. A magyar együttes ahhoz képest, hogy elég nagy termetű játékosokból áll, elég jó most fizikálisan. amikor Bánhidi akadályozott meg egy izlandi indítást, az sokat elmond a magyar csapatról. Fizikálisan ez egy igen erős társaság, mindenki magas, súlyban megvagyunk. Bodónak biztosan jót tett a meccs végi 3 bomba. Bánhidi jelenléte is azt mondatja velem, védekezésben nehezebb dolguk lesz a luzitánoknak, most nem csak papíron lesz, mint egy éve az EB-n. Az előző két tétmeccsen a luzitánok ellen 60 és 61 gól született, szerintem sanszos, hogy megint összejöhet a perc per gól átlag.

A luzitánok elő szokták venni az üreskapus játékot is, ami vagy jól sül el, és jönnek belőle a gólok, vagy épp rosszul, és akkor kapnak párat üres kapura. Egyébként is tutira sok üres kapus szituáció lesz, már csak azért is, mert mind a luzitánok, mind mi nagyon sok 2 percet kapunk, márpedig ha egy csapat 6 az 5 ellen játszik, jó eséllyel születik gól. Ha kiállítás van, akkor az a csapat, amelyből valakit leküldtek, lehozza a kapust, ez esély az üres kapus gólra. Izland is dobott párat.

A macedón játékvezetői páros dirigál este, Nacevskiék biztos fogják bőszen szórni a 2 perceket két marokkal. Rutinos páros, ő biztos figyelnek majd arra is, hogy az óra álljon ilyen előny-hátrány szitunál, amikor pl. kapuscsere van. Sokszor sok meccsen 2-3 nettó perc elmegy azzal, hogy a sporik hagyják futni ilyen esetekben az órát, ami bizony gyakran az over halála, amikor 1-2 gólon múlik a tipp sorsa.

Azért is tartom jó tippnek, mert itt szerintem a csapatok legjobbjai lesznek agyonjátszatva, elég lesz de ha jön Hanusz, Szita, stb, bennük is van kraft és lendület. Ráadásul az is lehet, hogy a luzitánok most tempót váltanak. Dél-Korea és Izland gyors, viszont a magyar fal ellen játszani senki sem szeret, így nem lennék meglepve, ha a gyors, rendezetlen fal elleni támadásokat is erőltetnék, mert ha feláll a magyar fal, ahol van kettesben meg hármasban négy 2.00 feletti játékos, akik kellően kemények, oda egyik lövő vagy irányító sem szívesen megy átlőni.

Portugália - Magyarország: Gólok száma - Felett/alatt tipp