Úgy vélem, eljött az idő az underezéshez. Na, nem azért, mert annyira késztetést érzek, de szerintem ezen a meccsen a spanyol együttest kicsit 'túllőtték' a bukik. Én azt mondom, 37 gól alatt zárnak, ebbe pedig belefér félidőnként 18-18 dugó.

A spanyolok Montenegró ellen 15-15 gólt dobtak, és nyertek. Chile ellen 34-ig jutottak, egy gólgazdagabb első félidőt egy szegényesebb második követett. Dushebaevék 18 illetve 16 gólt lőttek. Az előző vb-n is csak Uruguay-t szórták meg (ott 38-ig jutottak), de ott egy 24 gólos első félidő jött hispán részről, azért Irán ellen ez elképzelhetetlen.

Irán nagy elánnal sok lövéssel játszott Montenegró ellen, és Chile ellen is. A Chile elleni találkozó volt számukra az igazán fontos, amit egy góllal behúztak, Montenegró már nagy falat volt.

Viszont az iráni kapuban SIAVOSHISHAHENAYATI Mohammad (copyztam, mert ezt máshogy nem lehet :D ) pl. Chile ellen a meccs embere lett 43%-kal védett. Montenegró ellen mér nem volt olyan jó napja, de ezek az arab, öböl-menti vagy észak-afrikai válogatottak kb. mind nagy termetű, nagyot takaró kapusokat alkalmaznak, akik meglepően jó reflexekkel vannak megáldva, ahhoz képest, hogy mackósabbak, meglepően mozgékonyak, ruganyosak. Amikor ilyen medvékkel találkozik a lövő, hajlamos túlhelyezni a lövést.

A spanyol együttes bár ezeket a pontokat viszi, csak a győzelem számít, a gólkülönbség Irán ellen aligha számít majd. Ami ellenben számít, hogy a spanyol ászokat nem kellene túljátszani, sérülésveszélynek kitenni. Szóval ha felépítenek egy látható előnyt, jönnek a cserék, ami remélhetőleg minőségi romlást eredményez. Nekik inkább az eredmény tartása majd a cél, ami által a csapat sebessége is lassul, a meccs másik frekvenciába lép át. Iránnak sem lesz célja a játék gyorsítása, szerintem minél több támadás fut végig, annál nagyobb lesz a pofon, amit kapnak.

Azért 37 gólt dobni, oda nem nagyon fér bele üresjárat. A spanyolos játék eleve olyan, hogy szeretik a labdát párszor a fal előtt megjáratni, nem az a skandináv kézi, hogy első fázisból legyen lövés. Meg na, ami akartam írni, hogy nem akarnak majd rohanni a spanyolok, mert két nap múlva ismét meccs, ráadásul nekik a kereszt csoport a B, ahonnan jönnek a szlovének, a franciák, és a hazai pályán játszó lengyelek, szóval nem akármilyen ellenfelek, oda kell majd az energia, és akkor nem beszélve a végső fázisról, ahol már kieséses szakasz jön. Lemenedzseli a spanyol csapat, de én úgy vélem, azért itt komoly gólcunami nem lesz.

Iran - Spanyolország: Spanyolország által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp