A második fordulóban kerül megrendezésre a Jil Teichmann – Lin Zhu összecsapás. Az Ausztrál Openre kifejezetten jó formában érkezett a svájci lány annak ellenére,hogy két vereséget is begyűjtött e rövid idő alatt. Az egyiket Linette mérte rá a másik Collinstól, jött,de tőle nem szégyen kikapni. Az első körben viszonylag könnyed sikert aratott ahol jó játékot produkált. Az első szettben kellemetlen ellenfél volt a brit,mert keményen és gyorsan ütötte a labdákat,de ezt a szintet nem tudta tartani Dart és jöttek a ki nem kényszerített hibák. Fokozatosan lendületbe jött Jil ami meghozta az első szett sikerét is. Szerintem az első szett elbukása megtörte egy kicsit a britet. A hálónál ügyesen mozog és jókor lép fel a svájci.

Zhu a tavalyi év második felében robbantott. Azóta is sok pontot szerzett a Touron,de egy bizonyos szintű játékos esetén elfogynak a fegyverei. Elég csak a formán kívüli Kenintől (aki nem mellesleg 200-on kívül van.) elszenvedett csúfos vereségére gondolni. Nem egy nagy harcos vagy a játékát nem tudja igazán variálni,mert elég gyakori nála 2-0-s zakó. Az első fordulóban jól játszott az tény,de rengeteg labdát kézre adott vissza a kanadai és az első játszmára rányomta a bélyegét. Harmat gyenge teljesítményt nyújtott Marino,mint aki meg se próbálta kimozgatni Lint ez érződött a játékán. A hálóhoz is indokolatlanul futkosott.

Mindent összevetve elmondható,hogy a svájci egy nehéz meccset oldott meg két szettben,míg a kínai játszhatott egy jót, egy súlytalan versenyzővel.Masszív alapvonal ütéseivel és kis játék varianciával ezen a szerdai napon felőrli a kínait is.

Teichmann kemény tenyeresei és stabil alapvonal játéka nagy falat lesz Zhunak.

Teichmann, Jil - Lin Zhu: Fogadás szettre - Pontos Eredmény tipp