Jelen mérkőzés esetében, egyáltalán nem szabad kiindulni a tabellán elfoglalt helyezésekről. Elvileg a Dallas Mavericks egy erősebb főcsoportban áll az 5. helyen, míg az Atlanta Hawks egy gyengébb konferenciában a 10., így csak a play-int érő helyet érik el.

A Dallas azonban ingadozó formában van, ami nagyban köszönhető annak, hogy minden teher a csapat szupersztárjára, Luka Doncicra hárul. Ha nincsen formában a szlovén, akkor csak vergődik a gárda, ha pedig pályára sem lép, akkor biztos a vereség. Idén ötször nem játszhatott Doncic sérülés miatt, mind az öt alkalommal kikaptak, legutóbb 17 ponttal.

A szlovén játékos most is sérüléssel bajlódik, egyelőre biztonytalan, hogy pályára tud-e lépni. A Mavericks helyzetét az sem könnyíti, hogy további két kezdő (Hardaway és Finney-Smith) is kiesett sérülés miatt. A Hawks ellen egy Doncic - Dinwiddie - Wood trióval kéne nyerniük, érdemi cserék nélkül.

Dallasba látogat az Atlanta, amely hullámzó szezont tudhat eddig maga mögött. Egy jobb periódusban vannak jelenleg, idegenben zsinórban nyertek három mérkőzést. Ezek közül fontos volt a két jól védekező gárda, a Clippers és a Raptors legyőzése. Ellenük bizonyították, hogy képesek egy hatékony defenzív játék ellen is megtalálni azokat a réseket, amik a sikerhez kellenek.

A Mavericks folyamatosan szorul ki a jól védekező csapatok sorából. Lassacskán ezt már a dobott pontjaikkal sem tudják ellensúlyozni, így érezhetően egy gyengébb periódusában van a gárda. Mindeközben az Atlanta védekezése kezd idegenben feljavulni, nincsen sérültjük, így minden esélyük megvan, hogy nyerjenek a Dallas otthonában. A csökkenő Mavs szorzók arra utalnak, hogy Doncic játékára mutatkozik némi esély, de valószínűleg még az ő klasszisa is kevés lesz egy győzelemhez.

Dallas Mavericks - Atlanta Hawks: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp