Elkezdett csökkeni a Miami Heat szorzója, teljes joggal. A New Orleans otthonába látogatnak, ahol azért ők a favoritok, mert a Pelicans kerete felforgatott. Brandon Ingram már lassan két hónapja nem lépett pályára, így egy stabil 20 pont feletti játékost kell nélkülöznie a csapatnak. Hétről hétre írják, hogy majd most visszatérhet, de egyelőre folyamatosan tolódik a pályára lépése.

A legfrissebb hírek szerint a Miami ellen sem játszhat, ahogyan a gárda másik sztárja, Zion Williamson sem. Az energiabomba hasonlóan Ingramhez, folyamatosan sérüléssel bajlódik, mindig ki kell hagynia néhány meccset, hogy aztán pár hétig erősítse a csapatot. Jelen pillanatban hét mérkőzés óta nélkülözik őt, ezeken a meccseken 3-4-es mérleget produkált a Pelicans, csak a könnyű ellenfelekkel szemben tudtak nyerni.

A Miami Heat pedig minden lesz, csak nem könnyű ellenfél. Náluk is akadnak sérültek, de nagyon úgy néz ki, hogy Kyle Lowry és Caleb Martin is pályára léphetnek, így a szűk rotációra számíthat Spoelstra mester. A Miami támadójátéka továbbra is pocsék, de védekezésben ligaelit a gárda. Az idegenbeli mutatójuk is olyan, amivel bármelyik riválist képesek megfogni és akár 105 pont alatt tartani.

Kétségtelen, hogy támadójátékban nem remelek a Heat, de ha ehhez hozzátesszük, hogy a Pelicans sem jó védekezésben Ingram, Williamson és Herbert Jones nélkül (ez három kezdő), akkor bőven van érték abban, hogy egy fizikális meccsen a Heat felülmúlja a New Orleanst. A Miami az elmúlt öt meccséből hármat megnyert, ráadásul minden meccsük jó formában lévő csapatok ellen volt. A jelenlegi Durant vezette Brooklyn és a feltörekvő Atlanta ellen pedig nem szégyen kikapni néhány ponttal.

New Orleans Pelicans - Miami Heat: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp