A csütörtöki mérkőzések közül a Leylah Fernandez- Caroline Garcia összecsapást már kedden kinéztem magamnak. A világ nagyot fordult mind a két leányzóval hiszen a kanadai US Open döntője óta halvány önmaga. Addig a francia pedig szárnyra kapott.

A kanadai a Garros negyeddöntő után lejtmenetbe kezdett. A vereségek kétszer olyan gyorsan gyűltek a neve mellett,mint a győzelmek. Az a kevés siker sem nevezhetőek nagy erénynek hiszen You vagy Mandlik finom szólva sem az élmezőnyt képviseli maximum a Challengert. Ezt a tendenciát idén is folytatta. Aucklandben két kötelező győzelmet megcsinált,de Bonaventurával már nem bírt. Az első kanyarban Cornet ellen jól játszott,de ne felejtsük el hogy a francia több ,mint kétszer annyi ki nem kényszerített hibát ütött,mint nyerőt.

Garcia pedig egy Us Open elődöntő és egy világbajnoki címmel élete formájában van. Régóta mondták,hogy óriási potenciál van Carolinában,de ez a tavalyi évig egy örök ígéretnek tűnt. Az idei évben egy tornán indult a francia amiről utólag leszűrhető,hogy nem zuhant össze a siker után. A negyeddöntőig jutott ahol Bencic állította meg ami abszolút belefér.

Az Ausztrál Openen pedig az egyik végső esélyeshez méltón kezdett. A találkozó elején kissé rozsdásan játszott,de ez első fordulóban teljesen természetes módon belefér. Második szervákat borzasztó agresszívan támadja és mivel Leyláhnak sem az adogatás az erőssége nem sok jóval kecsegtet számára.

Hiábavaló lesz a gyors lapos labdák a kanadai részéről,mert lábmunkájával simán felveszi a versenyt Carolina. Két technikás játékos méri össze tudását .Ahol egyértelműen a francia amennyiben az akaratát és stílusát ráerőlteti Fernandezre kétlem,hogy esélyt adna neki.

Fernandez, Leylah Annie - Garcia, Caroline: Játék hendikeppel - Hendikep tipp