Pff, Észak-Macedónia belecsöppent egy olyan csoportba, ahol három Észak-afrikai együttes van még ott. világbajnokság, szóval totál fura, hogy három egy régióból, egy térségből érkező együttes kerül itt össze, meg a kakukktojás, Észak-Macedónia. Nincs Kirill Lazarov a pályán, nincs eredmény. Észak-Macedónia már a felkészülés során is elég fura eredményeket hozott, kapta a gólokat kevésbé minőségi csapatoktól is, aztán ez a tornán, azaz a világbajnokságon folytatódott. Észak-Macedónia 34-et és 39-cet kapott Norvégiától és Hollandiától. Tény, ez benne is volt, ezek az északi országok azért szállítják a gólokat, de az, hogy Argentína is vágott 35-öt, azt azért kevesen láttuk jönni. De gyakorlatilag mindegy, Izrael, Románia, akárki jön szembe most Manaskovékkal, bárkitől kapnak 35+ gólt akik már láttak közelről kézilabdát.

A fura, hogy amíg a felkészülés során sok gólt is dobtak, most a dobott gólok száma elég alacsony. Nyílván az éles meccseken az ellenfelek védekezése stabilabb, meg eleve az ellenfelek is jobbak voltak, mint Izrael, de pl Montenegrónak is dobtak kétszer 30 felett, szóval Manaskovék azért képesek erre, és abban is biztos vagyok, hogy előbb-utóbb kijön tőlük egy hasonló meccs.

Nyílván itt azért szétcsapni egymást két csapatnak, hogy nem a 27 legyen, hanem a 25., azért olyan sok értelme nincs. Én egy olyan találkozóra számítok, ahol hagyják egymást játszani, viszonylag könnyed kézire számítok, ahol inkább az a könnyed, játékos kézi dominál amit Manaskov meg Georgiewski képvisel. Persze ők szélsők, és posztból adódóan azért az ő játékuk függ a többiekétől is, de mégis ilyesmit várok. Algéria is kapott azért bőven, németek és szerbek nagyon megszórták, Katar is dobott 29-et, pedig ott tényleg mindkét oldalon igazi kapusparádé volt, főleg az első félidő szólt a ziccervédésekről. Szerintem itt már a védekezések eleve lazábbak lesznek, kevésbé feszesek, gólt meg mindig mindenki szeret dobni, szóval sanszos, hogy jön egy komolyabb over Macedóniától a vb-n is.

Algéria - Észak-Macedónia: Gólok száma - Felett/alatt tipp