Csalódott csapatok rangadóját rendezik ma Manchesterben, ahol a helyi City fogadja a Tottenham-et az Etihad Stadion gyepszőnyegén. Csalódásuk oka, hogy mind a ketten vereséggel érkeznek ebbe a mérkőzésbe, sőt mind a ketten városi derbit buktak el az előző fordulóban. A javítási kényszerük arra sarkallt, hogy adjak nekik egy lehetőséget és vizionáljak magamban egy olyan találkozót, mely mind a két csapat minőségének, mind a Premier League színvonalának megfelel.

Megmondom őszintén én személy szerint haragszom a hazaiak edzőjére Pep Guardiolára. Nekem ez a sok passzos, labdabirtokláson alapuló impotens foci nagyon nem jön be. Ezzel utáltatta meg velem annak idején a Barcelonát és a Bayernt, és most jó úton halad, hogy a City mérkőzéseit is kivegyem a látókörömből. Még szerencse, hogy játékosai néha elszabadulnak a pályán és tudnak olyan játékot és eredményeket produkálni, ami egy bajnoki címvédőhöz méltó. Nem is bánom, hogy a városi derbin az United megfektette Őket, mert így jó esély van arra, hogy már az első pillanattól kezdve nekiessenek londoni vendégeiknek. Hogy megvan bennük a potenciál az nem kérdés, hisz olyan játékosállományuk van, melyről más csapatok csak álmodoznak. Itt az a lényeg, hogy az önmagát szerényen géniusznak tituláló Pep ne húzza be a féket. A nagy számok törvénye alapján egy-két Haaland találat is várható most már a pályaválasztó támadószekciójából, tehát azt sem zárom ki, hogy akár egyedül is hozhatja a tippem.

Hozzáteheti a magáét a tippemhez a Conte irányította Tottenham is, igaz Ők inkább negatív, mint pozitív előjellel. Inkább képesek két gólt kapni, mint egyet lőni az első félidőben. Írd és mondd, 2023-ban egy Son és Kane fémjelezte csatársor képtelen volt akár 1 gólt is szerezni az első 45 percben. Mondjuk ez is egy olyan sorozat, ami előbb-utóbb biztos hogy megszakad, ha szerencsém van akár már ma este.

Egy nagyon intenzíven kezdő City-re számítok a ma esti rangadón és természetesen gólokra az első félidőben.

Manchester City - Tottenham: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp