Nehéz elképzelni, hogy az Izland-Svédország találkozó unalomba fullad, és azt is, hogy gólszegény lesz. Mindkét csapat nyerni szeretne, más-más indokból.

Svédország mint házigazda, az elején hozott egy szokásos házigazdás nyitómeccset, egy izgulós találkozót a brazilok ellen, ahol nem a győzelem volt veszélyeben, csak az az igazi gálahangult nem volt még meg. Aztán a többi meccsen mindenki megkapta a magáét, mi is, az uruk is, és a zöld-fokiak is. Azért aki picit is képben van, az tudja, hogy Izland egészen más kategória. Jó, mi sem vagyunk annyira bambák, meg a brazilok sem, de Izland egy polccal feljebb van, és ami talán fontosabb, teljesen más stílust játszik.

Izland is a gyorsabb játék híve, szeretnek egy fázisú támadásokat vezetni, szeretnek a rendezetlen fal ellen támadni. Gyors és bátor döntések jellemzik, amiben persze vannak hibák, de olyan frekvencián játszanak, hogy a hibák mellett is sima az over. Szerintem.

Én viszont csak a félidőre húzom az overt, hisz a meccsek első félidejében azért a lövők frissebbek. Nyílván a védekező játékosok is, de az akció az offense oldalán van, a védők oldalán csak a reakció. Márpedig ezek az északiak amilyen gyorsan hoznak döntést, és hajtják végre, láttuk pl. a magyar-svéd meccsen, mi az eredménye. Minimum ziccer, maximum gól.

Ugyanakkor azt is láttuk, hogy védekezésben azért mindkettő sebezhető. Annak ellenére, hogy mindkét válogatottnak vannak jó kapusaik, akik képesek bravúrokat bemutatni, lehet a svédeknek is gólt dobni, meg Izlandnak is.

Svédország pedig szerintem jobban szeretné továbbvinni a 8-ba akár Magyarországot, akár a luzitánokat, ezzel könnyítve saját dolgát. El is engedhetnék e meccset, de ha Izland továbbmegy, akkor később még az éremért folyó meccseken összekerülhetnek, azt meg aligha akarják a svédek.

Akárhogy is, ez két brutál jó csapat, és igazából Izland számára is visszajött a remény, amit ellenünk picit elveszítettek. Mi ugyanis kikaptunk a luzitánoktól, aztán a luzitánok már pontot buktak a 2. szakaszban a brazilok ellen. Mindkét csapat simán képes akár 17-18 gólra, így ha csak az egyiknek sül igazán, akkor is jöhet a tipp, ha a másik csak 12-13 gólig jut, de én 15 alatt egyiket sem tudom elképzelni.

Izland - Svédország: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp